Vacatureindex


Adviseur beheer

Voor de afdeling Beheer Watersysteem (BWS), team Beleid en Advies, zijn wij op zoek naar een:

Adviseur beheer
(beleidsondersteunend medewerker)
Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Maximaal € 3.839,-- (excl. 20% IKB) bruto per maand (schaal 9 op basis van 36 uur)
vacaturenr
2019-9
Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
1 juli 2019
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapps.

Afdeling en team
De medewerkers van afdeling Beheer Watersysteem beheren waterkeringen en watersystemen op een efficiënte en maatschappelijk verantwoorde wijze. Ze hebben een 'oog- en oorfunctie' in het beheergebied en vervullen een belangrijke ambassadeursfunctie bij de vele contacten met mensen in het gebied. Zij koppelen daardoor beheerkennis aan gebiedskennis en brengen hun beheerdersoordeel in bij beleidsaanpassingen, beheeradviezen en projecten in het gebied.
functieomschrijving
Wat ga je doen?
Als Adviseur beheer werk je in het westelijke deel van ons beheergebied. Vanuit je kennis van watersystemen en beheer, kun je adviezen goed koppelen aan beleid, beheer of projecten. Daarbij moet je goed kunnen schakelen en op verschillende niveaus je advies onderbouwen en uitleggen.
Je bent een aanspreekpunt voor collega’s, bewoners en partners met vragen over het beheer van het watersysteem en of waterkeringen. Je zet je gebiedskennis in bij de beantwoording van vragen en bij voorbereiding en begeleiding van projecten. Je coördineert de beantwoording van binnenkomende vragen en zet zo nodig vragen door naar collega’s. Je bent de verbinder tussen collega’s en partners. Je houdt overzicht van de ontwikkelingen die er in je gebied spelen.  
Het grootste deel van je tijd zal opgaan aan ontwikkelingen in en rondom het stedelijk gebied, het landelijk gebied verlies je echter niet uit het oog. Dit doe je niet alleen, met collega adviseurs en het gebiedsteam werk je samen aan het bereiken van de doelen en opgaven van het waterschap en haar partners. Je werkt daarom ook veelvuldig samen met de betrokken gemeentes en terreinbeherende organisaties. Je bent bereid om te werken in een calamiteitenorganisatie als dat nodig is.

Functieomschrijving
Als Adviseur beheer ben je:
 • de verbindende schakel tussen beleid en uitvoering;
 • de adviseur op het gebied van beheer van het watersysteem en de waterkering;
 • de adviseur op het gebied van vergunningverlening en projecten;
 • lid van verschillende projectteams in- en extern;
 • iemand die de belangen van de beheerders van het waterschap in de regio behartigt;
 • degene die zorgt voor het uitdragen en implementeren van beleid in de regio;
 • het gezicht voor de regio, en aanspreekpunt voor collega’s, bewoners en partners;
 • de persoon die adviseert bij het opstellen en aanpassen van beleid;
 • degene die inventarisaties doet en diverse inspanningen monitort.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een open organisatie met korte communicatielijnen waarbij verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen.
Het salaris is afhankelijk van meegebracht ervaring en zal liggen tussen € 2.817,-- en € 3.839,-- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.
Daarnaast hebben wij een interessant pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een Individueel KeuzeBudget (20% van het bruto salaris inclusief vakantiegeld). Verder krijg je de beschikking over een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).
functieeisen
 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding in een relevante richting (Land- en Water management of Bos en natuurbeheer).
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het verbinden en adviseren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je hebt binding met de stedelijke omgeving maar kunt ook prettig werken in een landelijke omgeving.
 • Je beschikt over gebiedskennis of bent bereid deze op te doen.
 • Je hebt vakkennis over watersysteem en keringen.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden, je bent een goede gesprekspartner voor collega’s en partners.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent een echte teamspeler; je werkt graag samen, bent toegankelijk en kan je makkelijk verplaatsen in een ander.
 • Je bent een verbinder die makkelijk op een collega of externe partner afstapt.
 • Je werkt proactief en vanuit een open houding.
contactinfo
Als je interesse hebt reageer dan direct (klik op bovenstaande link). Deze vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Harm Beekhuis, teamleider team beleid BWS, telefoon (06) 53735396.