Vacatureindex


Projectleider informatietransitie

De komende jaren willen wij ons versterken met goede projectleiders. Om samen met onze inhoudelijke specialisten projecten op het vlak van informatievoorziening op te starten zijn wij op zoek naar een:

Projectleider informatietransitie
Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week voor een periode van 3 jaar
Maximaal € 4.922,-- bruto per maand (schaal 11 op basis van 36 uur excl. 20% individueel keuzebudget)
vacaturenr
2019-29
Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
21 mei 2019
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Digitale transformatie helpt ons om de komende jaren daar steeds betere en innovatiever mee om te gaan. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapps.

Afdeling en team
In een tijd waarin digitalisering binnen het waterschap hoog op de agenda staat en waarin ontwikkelingen op het informatievoorzieningsvlak steeds sneller veranderen is het succesvol uitvoeren van projecten van essentieel belang. Je komt te werken in het team Informatieontwikkeling dat zich richt op het ontwikkelen en aanjagen van de verbetering van de informatievoorziening. Binnen het team is op dit moment één andere projectleider werkzaam. Verder bestaat het team uit 5 informatieadviseurs, 4 functioneel beheerders en een GEO-informatie team.
functieomschrijving
Als projectleider informatietransitie leid je projecten van begin tot eind. Dat wil zeggen van het boven tafel krijgen van de daadwerkelijke vraag, tot de implementatie in de organisatie. Omdat er experts voor de inhoud in het projectteam zitten ben jij degene die alle partijen verbindt en het overzicht kan bewaren. Je vormt de specialisten tot een hecht team om de opgaven de baas te kunnen.
  • Je geeft sturing aan de implementatie van een nieuwe digitale samenwerkomgeving en het zaakgericht werken. Binnen het programma digitalisering is het doel niet om onze huidige processen te digitaliseren, maar om echt anders te gaan werken. Het project is wat ons betreft geslaagd als het systeem zo intuïtief is dat gebruikers het graag inzetten om digitaal samen te werken. Ze hoeven zich daarbij geen zorgen te maken over zaken als archivering en zaaktypes.
  • Je bent verantwoordelijk om, samen met je team, een toekomstgerichte en robuuste geo-omgeving te ontwikkelen. Als toekomstplaatje zien wij een volledige nieuwe omgeving waar we in staat zijn om, zonder tussenkomst van mensen en zonder belemmeringen, geo-informatie te delen met burgers en andere overheden. Zo kan een burger met één druk op de knop zien of hij bijvoorbeeld een steiger mag aanleggen aan het kanaal achter zijn huis. Maar kan een beheerder ook ter plekke zijn beheer afstemmen op de meest actuele data.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je baan waarin je met een grote mate van zelfstandigheid projecten kan leiden die bijdragen aan de digitale transformatie van het waterschap. Dat alles doe je in een organisatie waar je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld met een eigen budget voor opleidingen en vitaliteit. Omdat wij van jou vragen dat je zelfstandig kan werken, geven we je dat ook graag terug. Je bepaalt grotendeels zelf, als het werk het toe laat, hoe, waar en wanneer je werkt.
Het salaris is afhankelijk van de meegebrachte ervaring en zal liggen tussen de € 3.511,-- en € 4.922,--bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. Daarnaast beschik je over een individueel keuzebudget (20% van het salaris, incl. vakantiegeld) voor extra verlof of extra salaris.

Dit betreft een tijdelijke functie voor de duur van het programma digitale transformatie (3 jaar).
functieeisen
  • Minimaal een hbo-opleiding in een relevante richting.
  • Ervaring in het leiden van complexe informatiemanagementprojecten.
  • Eén van de belangrijkste competenties als projectleider is dat je goed kunt luisteren. Dat begint al bij je opdrachtgever die een vraag stelt waar vaak een behoefte onder zit, die behoefte weet jij boven tafel te krijgen. Het gaat ook om goed luisteren naar je teamleden of eindgebruikers of ze nog wel aangehaakt zijn. Daarbij beweeg je je makkelijk in de organisatie; je bent je ervan bewust dat belangrijke input ook van buiten het projectteam kan komen.
  • Je bent in staat om af en toe een stap terug te doen om van buitenaf eens kritisch naar het project te kijken en te constateren of je nog wel met de juiste dingen bezig bent. Daarbij ben je ook in staat om kansen te zien die misschien net buiten de projectopdracht liggen.
  • We zijn als organisatie lerende als het gaat om agile werken, ervaring daarmee zou dus een meerwaarde zijn.
contactinfo
Als je interesse hebt reageer dan vóór 21 mei 2019 (klik op bovenstaande link).  

De gesprekken vinden plaats op 3 juni 2019 in de middag.

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Arno Schaake, teamleider informatieontwikkeling, telefoon 06-22982385.