Vacatureindex


Beleidsadviseur waterketen

Wil je met passie en werkplezier werken aan de beste leefomgeving van morgen? Wij zijn op zoek naar een:

Beleidsadviseur waterketen
Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Maximaal € 4.922,-- bruto per maand (schaal 11 op basis van 36 uur)
vacaturenr
2019-27
Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
1 juni 2019
bedrijfsinfo
Algemene informatie
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied, verspreid over 37 gemeenten in de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel. Samenwerken en vernieuwen staan in onze dienstverlening centraal. De komende jaren werken wij aan grote opgaven zoals energietransitie, circulaire economie, digitalisering, verbetering van de leefomgeving en klimaatopgaven. Voor meer algemene informatie verwijzen we je naar de waterschapskennisapps (www.vallei-veluwe.nl/kennisapps).

Afdeling en team
De collega’s van de afdeling Planvorming werken aan de processen tactische planvorming en toetsen en monitoren, verzorgen accountmanagement en leveren een bijdrage aan beleid- en begrotingsproducten. De afdeling vormt op veel plekken het gezicht naar buiten en opereert dichtbij het bestuur. Representatie, bestuurlijke sensitiviteit en een brede oriëntatie en invulling van partnerschap zijn daarom cruciaal. Binnen de afdeling werken circa vijftig enthousiaste professionals die vorm en inhoud geven aan de beleidsadvisering en besluitvorming van het bestuur.
In de rol van beleidsadviseur werk je mee aan de doelen van het programma Waterketen. Dit programma werkt aan doelen en opgaven die samenhangen met onze rioolzuiveringsinstallaties, persleidingen en rioolgemalen. In het programma worden plannen geboren (initiatie), vindt programmering plaats en worden veranderingen en vernieuwingen in de waterketen succesvol geïmplementeerd in onze beheer- en onderhoudsorganisatie. Samen met de centrale regiekamer worden in het programma de resultaten en het effect van de veranderingen en vernieuwingen gemonitord.
functieomschrijving
  • Je neemt deel aan afvalwaterteams, waarin we per zuiveringskring (één systeem gedachte) samen met gemeenten werken aan optimalisatie en modernisering van de (afval)waterketen (overeenkomstig het Bestuursakkoord Water). Binnen deze samenwerking speelt een breed scala aan onderwerpen, uiteenlopend van visievorming (denk aan toekomstscenario’s voor onze zuiveringen i.r.t. de gemeentelijke afkoppelambities) tot operationele samenwerking (rond o.a. rioolgemalenbeheer en informatiemanagement).
  • Je brengt vakkennis in op het gebied van rioolbeheer en/of afvalwatertransport; je bent daarmee inhoudelijk sparringspartner voor de water- en rioleringsmedewerker bij gemeenten.
  • Je draagt bij aan de implementatie van assetmanagement in de organisatie. Jouw aandachtsveld hierbij is het transportsysteem van rioolgemalen en persleidingen. Je werkt hierbij nauw samen met de collega’s van beheer en onderhoud.
  • Je neemt deel aan beleids-en adviestrajecten. Je weet de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een opdracht voor projecten en onderzoeken.
  • Je stelt (samen met internen en externen) basiszuiveringsplannen op voor onze zestien rioolwaterzuiveringen. Het basiszuiveringsplan geeft richting aan de investeringen voor een rwzi voor de middellange termijn.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een open organisatie met korte communicatielijnen waarbij verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen.
Het salaris is afhankelijk van meegebracht ervaring en zal liggen tussen € 3.511,-- en € 4.922,-- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
Daarnaast hebben wij een interessant pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en een individueel keuzebudget (20% van je salaris). Verder krijg je de beschikking over een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).
functieeisen
  • Je beschikt over een afgeronde, relevante Hbo+ opleiding of hebt deze ervaring opgedaan in het werkveld. Je hebt en onderhoudt parate kennis van riolering en zuiveringen (HTAZ of bereidheid om deze te doen).
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring en wilt graag verder met het uitbreiden van je kennis en netwerk in de watersector.
  • Je kan omgaan met verschillende belangen en weet enthousiasme te krijgen voor samenwerken aan een opgave.
  • Je bent samenwerkings-en resultaatgericht; je weet samen met in- en externen tot een resultaat te komen.
  • Je weet vernieuwende ideeën om te zetten in praktijk.
contactinfo
Als je interesse hebt, reageer dan vóór 1 juni 2019 (door te klikken op de link).

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 14 juni 2019 ‘s middags.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan-Jaap Noteboom, teamleider, telefoonnummer (06) 83288216 of Arjan Budding, senior beleidsadviseur, telefoonnummer (06) 52375677.