Vacatureindex


Stagiair voor een onderzoeksopdracht

Internship

Binnen de Energie-grondstoffenfabriek Amersfoort zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Stagiair voor een onderzoeksopdracht
Standplaats: Amersfoort
32-36 uur per week
Periode: eerste halfjaar 2020

Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
31 december 2019
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapps.
functieomschrijving
Opdracht
Waterschap Vallei en Veluwe verwerkt op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort water van de stad Amersfoort en verschillende omliggende plaatsen. Bij de verwerking van dit water wordt biologisch slib gevormd. Dit slib is een bron van grondstoffen als fosfaat en energie. Enige tijd geleden hebben wij een installatie gerealiseerd die maximaal energie en fosfaat moet vrijmaken uit het slib.

De installatie is een complexe combinatie van technologieën, logistieke, fysisch, chemische en biologische processen. Voorbeelden van deze technologieën zijn: Pearl, DEMON, Lysotherm. Veel is inmiddels bekend over hoe deze installatie functioneert, maar we hebben nog veel vragen.
Het team in Amersfoort werkt continue aan de verbetering van de installatie, maar heeft behoefte aan iemand met een frisse kijk. We zoeken een onderzoeker die diep op één van de vragen duikt.

Eén van de knelpunten die wij ondervinden is het reduceren van de vrije vetzuren. Deze vetzuren komen nu op plekken vrij waar zij leiden tot verliezen en verstoringen. Hierdoor laten we biogasproductie liggen, verbruiken we meer energie, produceren we zelf minder energie en loopt de kwaliteit terug. We zoeken iemand die voor ons uitzoekt onder welke omstandigheden de vetzuren ontstaan en ons aanbeveelt hoe we dit kunnen realiseren.

We zoeken hierbij naar iemand die het proces van logistiek tot uiteindelijke productie onder de loep neemt. Ons kritisch weet te bevragen en ons op andere gedachten weet te brengen. Afhankelijk van de studierichting kunnen we het onderzoek afstemmen, juist door de veelzijdigheid van de installatie in Amersfoort. Voor meer informatie over de installatie verwijzen wij je naar https://www.omzetpuntamersfoort.nl.
arbeidsvoorwaarden
Stagevergoeding
Je ontvangt bij een volledige stageweek van 36 uur een stagevergoeding ter hoogte van bruto
€ 408,90 (25% van bruto minimum salaris: € 1.635,60 peildatum 1 juli 2019) per maand.
functieeisen
  • Wij zoeken een enthousiaste student die een Hbo-opleiding in de richting van procestechnologie, biologie of chemie volgt.
  • Je bent beschikbaar in het eerste halfjaar van 2020.
contactinfo
Reageren
Ben jij geïnteresseerd en beschikbaar in genoemde periode, reageer dan direct (via bovenstaande link). Als we een geschikte kandidaat gevonden hebben sluiten we deze oproep.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Visser, teamleider Amersfoort,
tel. 06-12594213 of Wouter Steensma, Adviseur technologie, tel. 06-31979166.