Vacatureindex


(Data- en) gegevensbeheerder waterbeheer

vacaturenr
2020-28
Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
29 februari 2020
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten.

Omdat Waterschap Vallei en Veluwe een data gedreven organisatie wil worden, is het gebruik van betrouwbare data en gegevens essentieel. Ben jij dé data/gegevens-expert die onze ambities helpt waar te maken? Lees dan snel onderstaande vacature.


Afdeling en team
Als (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer ga je aan de slag in het team data- en gegevensbeheer. Dit team bestaat uit 16 collega’s die zich elke dag bezig houden met het inwinnen, verwerken en ontsluiten van informatie over watersystemen, de waterketen en waterkeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld collega’s die zich bezig houden met het inwinnen van data, technische tekeningen en leggerbeheer, maar zijn er ook collega’s zoals jij, die zich bezig houden met het beheren van alle benodigde data en gegevens. Het is een team met veel inhoudelijke kennis op het gebied van waterbeheer.
functieomschrijving
Door de groeiende hoeveelheid (geo)data en de toegenomen waarde en het gebruik van gegevens, heeft ons team behoefte aan een gegevensbeheerder die data structureert en (verder) optimaliseert. Als (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer ben jij één van de belangrijkste schakels tussen de diverse gebruikers en beheerders, binnen en buiten het team, van de data binnen het waterschap. Dit houdt in dat jij bezig bent met het analyseren en vormgeven van het beheren van de datastructuur in de verschillende applicaties en daarbij anticipeert op ontwikkelingen en nieuwe vraagstukken oppakt.

Verder kan jij een gedegen advies geven over verbeteringen in de data- en gegevensstructuur. Daarbij ben jij ook in staat om bij te dragen aan de realisatie van jouw advies over de technische inrichting in de praktijk, in samenwerking met collega’s vanuit bijvoorbeeld ICT. Het doel hierbij is om de gegevens op een eenduidige wijze op te slaan en te beheren, ten behoeve van meervoudig gebruik en daarmee in te spelen op nieuwe vragen en ontwikkelingen als data gedreven werken en datascience.

Ook zal je inhoudelijke kennis delen en vergaren in (externe) samenwerkingsverbanden, zoals bijvoorbeeld het Waterschapshuis.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een professionele, snel ontwikkelende, organisatie met een open en informele bedrijfscultuur. Samen met een team van enthousiaste collega’s werk je aan de duurzame wereld van morgen!  Daarnaast bieden we jou:
 • Een bruto maandsalaris tussen de €2.887 en €3.935 (schaal 9) afhankelijk van je ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 20% van je bruto jaar inkomen;
 • Een opleidingsbudget dat je kunt besteden aan een opleiding naar keuze;
 • Flexibele werktijden;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een jaarcontract met de intentie deze te verlengen naar een vast contract.
functieeisen
Wij zoeken een (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer die graag proactief en resultaatgericht werkt. Je vindt het prettig om een verantwoordelijke, nieuwe functie vorm te geven. Verder vragen wij:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Affiniteit met (geo)data, gegevensbeheer en procesautomatisering;
 • Bekend zijn met ESRI-producten (ArcGIS) en diverse GIS-functionaliteiten (zoals Versioning, Archiving) en databases (bij voorkeur Oracle/SQL);
 • Je bent analytisch en precies, werkt zelfstandig en bent resultaatgericht.
contactinfo
Wij hopen dat je enthousiast bent geworden voor de functie van (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer. Graag ontvangen wij jouw cv én motivatiebrief voor 28 februari.  

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 11 maart.

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Edwin de Buijzer, teamleider, telefoon 06-54362245. Ben je na het lezen van de vacature nieuwsgierig geworden naar meer van Waterschap Vallei en Veluwe, bezoek dan de Waterschapkennisapp via www.vallei-veluwe.nl/kennisapps