Vacatureindex


Teamleider Beleid en Advies Waterbeheer

Ben jij een leider die verbindt, verandering niet schuwt en mensen in hun kracht weet te zetten? Ben je daarnaast organisatiesensitief en in staat verschillende belangen te behartigen? Wil jij daarnaast graag een waardevolle bijdrage leveren aan de effectiviteit en efficiency van ons waterschap? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Teamleider Beleid en Advies Waterbeheer
Apeldoorn, 36 uur per week
Maximaal € 5.771,-- bruto per maand (schaal 12 op basis van 36 uur)  
Duur overeenkomst: 3 jaar
Gewenste startdatum: 1 januari 2021
vacaturenr
2020-63
Maximaal aantal uren:
36
sluitingsdatum
26 oktober 2020
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten en bedreven technici die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!  

Afdeling en team  
Het team Beleid en Advies Waterbeheer is een integraal team. Dit wil zeggen dat wij ons bezig houden met diverse disciplines binnen de organisatie en wij een bijdrage leveren binnen de verschillende onderdelen van het waterschap. Als Teamleider ben jij actief op het snijvlak van de afdelingen Beheer Waterketen (BWK) en Beheer Watersysteem (BWS). Het team bestaat uit 30 specialisten, adviseurs en beheerders. We initiëren beheerprojecten, organiseren het beheer en monitoren het functioneren van onze waterkeringen, watersystemen en zuivering technische werken. Het team Beleid en Advies Waterbeheer heeft één duidelijke missie: Wij maken dat het werkt!
functieomschrijving
In de rol van Teamleider ben jij verantwoordelijk voor de aansturing en verdere ontwikkeling van het team Beleid en Advies Waterbeheer. Dit team werkt integraal door de gehele organisatie en bestaat uit verschillende specialismen. Dit is dan ook wat de functie van Teamleider van dit team erg uitdagend maakt. Als Teamleider zorg jij voor een optimale samenwerking binnen het team, maar ook met de andere afdelingen binnen de organisatie. Samen met je team ben jij er verantwoordelijk voor dat de plannen die bedacht worden in de programma’s en binnen de afdeling Plannen en Projecten, daadwerkelijk uitvoerbaar zijn en in de beheerfase de effecten behaald worden die beoogd waren.

Jij faciliteert en begeleidt de mensen in je team bij hun werkzaamheden. Deze  specialisten adviseren vanuit de inhoud over het beheer van bijvoorbeeld gemalen, waterzuiveringen en dijken richting de afdeling Plannen en Projecten. Als Teamleider maak jij een goede inschatting van de verschillende belangen tussen deze afdelingen en zorg jij voor de onderlinge verbinding tussen de programma’s en de beheerders. Om dit goed te kunnen doen, is het noodzakelijk dat jij technisch inhoudelijk weet wat er speelt in zowel de programma’s als in het werkveld van de beheerders. Jij helpt de mensen in je team bij het maken van de juiste keuzes en coacht hen in hun werkzaamheden. Jij bent het type leidinggevende dat de kwaliteiten binnen het team optimaal benut en op basis hiervan je keuzes bepaalt.

Deze integrale manier van werken door het team Beleid en Advies Waterbeheer is nog volop in ontwikkeling en daarom is het ook van belang dat jij als Teamleider hier een duidelijke visie op hebt en tevens in staat bent om veranderingen in gang te zetten. Daarnaast lever jij een bijdrage aan de algehele organisatieontwikkeling. Jij hebt goed beeld van het werkveld waarin het waterschap opereert en bent in staat op managementniveau mee te denken over prioritering van projecten en inrichting van processen.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een professionele organisatie met een open en informele bedrijfscultuur. Samen met een team enthousiaste collega’s werk je aan de duurzame wereld van morgen! Voor de invulling van deze functie zijn wij in eerste instantie op zoek naar een Teamleider voor de periode van 3 jaar. De mogelijkheid bestaat dat deze wordt verlengd naar onbepaalde tijd, maar dit is op dit moment nog niet duidelijk.

Daarnaast bieden we jou: 
 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.058,-- en € 5.771,-- (schaal 12 op basis van 36 uur) afhankelijk van je ervaring;
 • een individueel keuzebudget van 20% van je bruto jaar inkomen;
 • flexibele werktijden;
 • reiskostenvergoeding.
functieeisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een daadkrachtige, enthousiaste en mensgerichte leider. Iemand die een positieve bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het team en de organisatie. Hiervoor vragen wij het volgende van jou:
 • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring binnen een bestuurlijke omgeving;
 • een afgeronde HBO opleiding richting Natuur-, Land-, Water- of Milieutechniek;
 • inhoudelijke kennis van minimaal één van de disciplines binnen waterbeheer;
 • ervaring met verandermanagement;
 • hoge mate van organisatiesensitiviteit;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • de vaardigheid om verschillende belangen te herkennen en deze op strategisch niveau aan elkaar te verbinden;
 • een coachende en vooruitstrevende leiderschapsstijl;
 • een positieve en oprechte persoonlijkheid.
contactinfo
Als je interesse hebt, reageer dan vóór 26 oktober 2020 (door te klikken op bovenstaande link). 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 9 november 2020.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 
 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Pieter Waaijer, hoofd afdeling Beheer Watersystemen, telefoonnummer 06-15151320