Vacatureindex


Functionaris Gegevensbescherming

Voor het team Juridisch Zaken/Grondzaken zoeken wij een

Functionaris Gegevensbescherming
18 uur per week
Startdatum: vanaf september
Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
Standplaats: Apeldoorn
Maximaal € 5.145,- bruto per maand (schaal 11 op basis van 36 uur)
vacaturenr
2021-14
Maximaal aantal uren:
18
sluitingsdatum
29 juni 2021
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapp.

Afdeling en team
Het team Juridisch Zaken/Grondzaken is een onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement en daarmee ondersteunend en adviserend voor het primaire proces en de verschillende (deel)programma’s binnen het waterschap. Binnen het team werken 17 enthousiaste professionals klantgericht en proactief samen. Het team is onderverdeeld in vier vakgroepen: Publiekrecht, Privaatrecht, Bestuurszaken en Grondzaken. De vakgroep Grondzaken wordt gevormd door de disciplines grondverwerving en vastgoed, privaatrecht, eigendommenbeheer en privaatrechtelijke handhaving.
functieomschrijving
De Functionaris Gegevensbescherming van Waterschap Vallei en Veluwe is de onafhankelijke interne adviseur en toezichthouder en vervult de taken zoals vermeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Je:
 • informeert en adviseert de verwerkingsverantwoordelijke en collega’s die persoonsgegevens verwerken over naleving van de AVG en overige wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens;
 • ziet toe op naleving van de AVG en andere van toepassing zijnde wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens en het eigen privacybeleid;
 • voert audits uit of laat deze uitvoeren;
 • adviseert over DPIA’s en ziet erop toe dat de uitvoering daarvan in overeenstemming is met de AVG;
 • rapporteert en brengt rechtstreeks verslag uit aan het college van dijkgraaf en heemraden als de hoogste leidinggevende van de verwerkingsverantwoordelijke;
 • houdt het register van datalekken bij;
 • werkt samen met en treedt op als contactpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens voor zaken die verband houden met de verwerking van persoonsgegevens.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een zelfstandige baan in een dynamische werkomgeving. Waterschap Vallei en Veluwe is een organisatie met ambitie. Hierdoor draag je bij en werk je mee aan mooie maatschappelijk zinvolle projecten in het kader van veiligheid, waterbeheer en het zuiveren van water. Het waterschap is een open organisatie met korte communicatielijnen waarbij verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen. Afhankelijk van opleiding en ervaring zal het salaris liggen tussen € 3.685,- en € 5.145,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
Daarnaast hebben wij een interessant pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals tijd en plaats onafhankelijk werken, een individueel keuzebudget (21% van je jaarsalaris incl. vakantiegeld) en ruime opleidingsmogelijkheden. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten.
functieeisen
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare relevante werkervaring in de afgelopen 3 jaar als Functionaris Gegevensbescherming.
 • Je hebt ruime kennis van de AVG en andere relevante wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.
 • Je hebt kennis van en ervaring met DPIA’s en audits, daarbij heb je kennis van integriteit en ethiek op het gebied van privacyvraagstukken.
 • Als waterschap zitten we in een digitale transformatie, we vinden het belangrijk dat je je comfortabel voelt bij digitalisering.
 • Als persoon zoeken we iemand die resultaatgericht is, gericht op samenwerking, op een integere wijze werkt en daarbij zijn of haar onafhankelijkheid waarborgt. Je vindt het boeiend om te werken in een politiek bestuurlijke omgeving die snel verandert en veel flexibiliteit vraagt.
contactinfo
Als je interesse hebt reageer dan vóór 29 juni 2021 door te klikken op de link.  

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 juli 2021 in de middag.

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Mendy Broer, teamleider Juridische zaken/Grondzaken, tel. 06-21577628.