Vacatureindex


Financial controller

Voor het team Bedrijfsvoering en Organisatie zijn wij op zoek naar een:

Financial controller
Beleidsadviseur planning & control
Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Maximaal € 5.145,- bruto per maand
(schaal 11 op basis van 36 uur)
vacaturenr
2021-13
Maximaal aantal uren:
36
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps https://www.vallei-veluwe.nl/kennisapp

Afdeling en team
Voor het team Bedrijfsvoering en Organisatie (B&O) binnen de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement (BDI) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega! Het team bestaat uit ruim 40 medewerkers die zich bezighouden met planning en control, personeel en organisatie, financiën en Arbo en milieu. Samen hebben we de ambitie om de organisatie te voorzien van een betrouwbare administratie, sturingsinformatie en integraal advies.

Het team heeft, evenals de afdeling, een paar grote ontwikkelopgaven op de agenda staan waaronder de doorontwikkeling van de brede bedrijfsvoering en concernsturing. Om hier voldoende tijd voor vrij te maken ontstaat deze mooie vacature.
functieomschrijving
In deze functie:

Geef je inhoudelijk sturing aan het opstellen van de begroting en jaarrekening:
 • Het coördineren van het proces van het opstellen van de begroting en jaarrekening.
 • Contactpersoon richting accountant.
 • Het zelfstandig uitvoeren van een aantal werkzaamheden voor de begroting en jaarrekening.
 • Afstemmen en delen van verwachtingen met alle betrokkenen.
 • Voorbereiden van de voorstellen ter besluitvorming.
 • Het monitoren en bevorderen van de samenhang tussen beleid, uitvoering en verantwoording.
 • Je brengt vernieuwende inzichten mee om inhoud van begroting en jaarrekening mee te laten bewegen met de ontwikkeling van de organisatie.

Ben je verantwoordelijk voor een aantal specifieke taken op financieel gebied:
 • Beheren verzekeringenportefeuille, waarbij het maken van voorstellen voor beleidsmatige keuzes.
 • Coördinatie van de spendanalyse (rechtmatigheid), inclusief het uitvoeren van een deel van de controle.
 • Uitvoeren van de treasury activiteiten, zoals opstellen van liquiditeitsprognoses, stukken voor de treasurycommissie en het maken van voorstellen voor nieuwe leningen.

Overige:
 • Meewerken in het proces voor het maken van de tussentijdse rapportages voor directie en bestuur.
 • Overige voorkomende taken, zoals het uitvoeren van audits, beantwoorden van vragen vanuit de organisatie op financieel gebied, etc.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een baan in een organisatie (en een team) die volop in beweging is. Dat geeft jou de kans om verbeterkansen die je ziet op te pakken. Om jou zo goed mogelijk tot je recht te laten komen, krijg je bijvoorbeeld een opleidingsbudget en kan je de werkweek indelen zoals jij dat wil. Het salaris is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt en zal liggen tussen € 3.685,- en € 5.145,- (schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek). Daarbij heb je de beschikking over een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) en krijg je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten.

In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar aan. Bij functioneren naar verwachting kan die worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
functieeisen
 • Je bent een senior financieel expert en beschikt over een passende hbo-/wo achtergrond.
 • Je hebt ervaring met het begroting- en jaarrekeningproces en de gesprekken met budgethouders.
 • Je hebt kennis van verslaggevingsvoorschriften. Specifieke benodigde kennis van BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) en BBVW (Besluit Begroting en Verantwoording Waterschappen) maak je je snel eigen.
 • Je krijgt energie van een dynamische werkomgeving waarin je vanuit je vakmanschap en het opbouwen van relaties komt tot goede processen, adviezen en resultaten.
 • Je bent wendbaar oftewel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.
 • Je zoekt de verbinding zowel in de organisatie alsmede ben je een verbinder die vanuit de inhoud anderen kan inspireren en meenemen.
 • Je hebt gedegen (aantoonbare) ervaring met het schrijven van een heldere toelichting bij de analyse van cijfers en met het schrijven van (financiële) memo’s of nota’s voor directieleden en bestuur.
 • We werken binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Van jou vraagt dat inzicht in hoe dat werkt en de sensitiviteit om daar mee om te kunnen gaan.
contactinfo
Hebben we je interesse gewekt? Reageer dan direct (via bovenstaande link).

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Maarten Thijssen, senior beleidsadviseur Financiën, via tel. 06-30862975.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.