Vacatureindex


Stagiair voor een onderzoeksopdracht

Binnen de Energie- grondstoffenfabriek Amersfoort zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Stagiair voor een onderzoeksopdracht
Standplaats: Amersfoort
32-36 uur per week
Startdatum: september 2021
vacaturenr
S2021-3
Maximaal aantal uren:
36
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Samenwerken en vernieuwen staan in onze dienstverlening centraal. De komende jaren werken wij aan grote opgaven zoals energietransitie, circulaire economie, digitalisering, verbetering van de leefomgeving en klimaatopgaven.
Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapp.

functieomschrijving
Internship Energie- grondstoffenfabriek Amersfoort
Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Amersfoort verwerken we bij Waterschap Vallei en Veluwe water van de stad Amersfoort en verschillende omliggende plaatsen. Bij de verwerking van dit water wordt biologisch slib gevormd. Dit slib is een bron van grondstoffen als fosfaat en energie. De rwzi Amersfoort is omgebouwd tot een ‘fabriek’ die energie en grondstoffen produceert. Uit afvalwater en rioolslib wekken we energie op. Daarnaast winnen we fosfaat terug.

De installatie is een complexe combinatie van technologieën, logistieke, fysisch, chemische en biologische processen. Voorbeelden van deze technologieën zijn: Pearl, DEMON, Lysotherm. Veel is inmiddels bekend over hoe deze installatie functioneert, maar we hebben nog veel vragen. Het team in Amersfoort werkt continue aan de verbetering van de installatie, maar heeft behoefte aan iemand met een frisse kijk. We zoeken een onderzoeker die diep op één van de vragen duikt.

Eén van de knelpunten die wij ondervinden is het reduceren van de vrije vetzuren. Deze vetzuren komen nu op plekken vrij waar zij leiden tot verliezen en verstoringen. Hierdoor laten we biogasproductie liggen, verbruiken we meer energie, produceren we zelf minder energie en wordt het DEMON proces verstoord. We zoeken iemand die ons inzicht geeft in de manier waarop de individuele slibstromen vetzuren vormen en fosfaat afgeven. Zodat we een recept kunnen maken waarin we zo min mogelijk vetzuren vormen en zoveel mogelijk fosfaat loslaten.

Meer informatie over de installatie: https://www.omzetpuntamersfoort.nl
arbeidsvoorwaarden
Je ontvangt bij een volledige stageweek van 36 uur een stagevergoeding ter hoogte van bruto € 425,25 (25% van bruto minimum salaris: € 1.701,-- peildatum 1 juli 2021) per maand.
functieeisen
Wij zijn op zoek naar iemand die graag in de praktijk onderzoek doet en een advies kan geven over het ideale recept. We verwachten een kritische houding, iemand die niet bang is om ons te prikkelen. Afhankelijk van de studierichting (WO of Hbo) kunnen we het onderzoek afstemmen, juist door de veelzijdigheid van de installatie in Amersfoort.
contactinfo
Ben jij geïnteresseerd en beschikbaar in genoemde periode, reageer dan direct (via bovenstaande link).

Voor meer informatie over het onderzoek kun je terecht bij: Yvonne Versteeg, teamleider Amersfoort, tel. 06-30364785 of Wouter Steensma, Adviseur technologie, tel 06-31979166.