Vacatureindex


Adviseur Bestuurs- en Bedrijfsprocessen

Voor het team Bestuursadvisering en Strategie (BAS) zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Bestuurs- en Bedrijfsprocessen
Beleidsadviseur
Een echte allrounder die zich wil begeven op processen die de organisatie richting geven
Standplaats: Apeldoorn
21 uur per week
Maximaal € 5.145,- bruto per maand
(schaal 11 op basis van 36 uur)
vacaturenr
2021-21
Maximaal aantal uren:
21
sluitingsdatum
30 juli 2021
bedrijfsinfo
Bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps https://www.vallei-veluwe.nl/kennisapps.

Het team
Het team BAS werkt met 11 enthousiaste collega’s aan een heel breed en uitdagend taakgebied in samenwerking met (o.a. managers en adviseurs uit de) programma’s en lijnafdelingen.
  • Ze vormen strategisch advies op het gebied van financiën, juridische zaken en politiek-bestuurlijke zaken;
  • ze vormen de strategie op het gebied van de thema’s in de programma’s én programma-overstijgende thema’s;
  • ze nemen de woordvoering van bestuurders op zich en houden zich bezig met issuemanagement en scenariodenken;
  • waar nodig voert het team regie op urgente, complexe en programma overstijgende dossiers.
Het hele team draagt bij aan het verbreden van het strategisch vermogen en het vergroten van de politiek bestuurlijke sensitiviteit binnen de organisatie. In het bijzonder heeft het team oog voor toekomstige opgaven en voert de regie op strategieontwikkeling.
functieomschrijving
Wat is de opgave?
In 2019 heeft Waterschap Vallei en Veluwe haar lange termijn visie vastgesteld: de BOVI 2050. Het afgelopen jaar is deze lange termijn visie vertaald in het Blauwe omgevingsprogramma (BOP) 2022-2027 en is Koers 2027 geformuleerd. Kern van Koers 2027 is dat we werken aan een wendbare netwerkorganisatie die opgaven professioneel uitvoert en die georganiseerd en toegerust is om de doelen uit de BOVI en de BOP uit te voeren. Om dat te bewerkstelligen investeren we de komende jaren in de brede bedrijfsvoering en concernsturing, in de organisatie en procesverbeteringen, in informatiemanagement en digitale transformatie en natuurlijk in onze medewerkers.

Wat ga jij doen?
Als allround adviseur richt je je vooral op afdeling- en programma overstijgende processen en projecten. Daarbij ben jij verantwoordelijke voor het ontwerpen, beheersen, aansturen, bijsturen en begeleiden van verschillende organisatie brede ontwikkelingen op de grens van strategie, bedrijfsvoering en bestuur. Daarbij monitor je de ontwikkelingen en draag je zorg voor tussentijdse en eindevaluaties.
De eerste opgave waar je mee aan de slag gaat is de concernbrede  aanpak ‘Brede bedrijfsvoering’. Deze afdeling- en programma overstijgende aanpak heeft tot doel om de interne organisatie en bedrijfsvoering te professionaliseren en wendbaarder te maken in lijn met de Koers 2027. Het fundament van deze aanpak staat. Er zijn 4 concernopgaven geformuleerd, de taken en opgaven zijn belegd en de interne wijze van afstemming staat. Jouw verantwoordelijkheid is om deze aanpak te coördineren, te verbinden en te ondersteunen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang, voor het begeleiden van processen en het adviseren van de directie en management  over deze aanpak. Je draagt samen met de concerncontroller zorg voor een goede verbinding tussen de beleidscyclus, P&C-cyclus en managementcyclus.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een baan in een organisatie die volop in beweging is, binnen een team dat in het midden van die beweging zit. Dat geeft jou de kans om ontwikkelkansen die je ziet op te pakken. Om jou zo goed mogelijk tot je recht te laten komen, krijg je onder andere een opleidingsbudget en kan je de werkweek indelen zoals jij dat wil. Het salaris is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt en zal liggen tussen € 3.685,- en € 5.145,- (schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek). Daarbij heb je de beschikking over een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) en krijg je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten.
functieeisen
De uitdaging die er ligt is veel omvattend. Daarom zijn we op zoek naar een echte alleskunner met een generalistische blik. Je bent initiator, intermediair, procesbegeleider, aanjager, helper, losmaker en afmaker ineen. En juist die veelzijdigheid vind je leuk en dat straal je ook uit.
Iemand die goed kan coördineren, adviseren, regisseren en stimuleren. Die ervaring heeft in een politiek-bestuurlijke omgeving en die kennis heeft van procesmanagement. Iemand die op een natuurlijke wijze verbinding maakt, zowel tussen inhoud en bedrijfsvoering als tussen mensen. Je maakt makkelijk contact en beweegt je soepel tussen alle lagen van de organisatie. Je weet je een grotere organisatie snel eigen te maken en je bent, ongeacht wie er tegenover je zit, een gelijkwaardige gesprekspartner.
  • Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo opleiding, dit is voor ons een harde eis.
  • Je hebt een bedrijfskundige achtergrond qua opleiding en/of werkervaring. Je snapt de processen die passen bij een grotere organisatie.
  • Je hebt affiniteit met bedrijfsvoering en organisatie ontwikkeling en procesmanagement.
  • Het is voor ons een pré als je kennis en ervaring meebrengt van evaluatieprocessen.
  • Je bent analytisch sterk, resultaat- en oplossingsgericht en kunt goed plannen en organiseren
  • Je bent sensitief en verbindend. Maar belangrijker nog: je bent een prettige open persoonlijkheid en je hebt plezier in je werk.
contactinfo
Hebben we je interesse gewekt? Reageer dan vóór 30 juli 2021 (via bovenstaande link).

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 10 augustus 2021.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Helene Helsloot (teamleider BAS/Strateeg), tel. 06-82875712)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.