Vacatureindex


Teamleider Informatiemanagement

Voor het team Informatiemanagement binnen de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement zijn wij op zoek naar een

Teamleider Informatiemanagement
Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Maximaal € 5.821,- bruto per maand (schaal 12 op basis van 36 uur) 


Het team Informatiemanagement is vorig jaar ontstaan uit de samenvoeging van de teams Automatisering en Informatie Ontwikkeling. Een groep van ruim 50 medewerkers draagt zorg voor de instandhouding en doorontwikkeling van het IV/ICT landschap. Het team is ingedeeld in drie resultaatverantwoordelijke eenheden: Advies & Projecten, Realisatie & Beheer en Systeem- & Netwerkbeheer en Procesautomatisering.
vacaturenr
2021-30
Maximaal aantal uren:
36
locatie
Apeldoorn
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!
functieomschrijving
Ontstaan door de snel veranderende wereld om ons heen en gestimuleerd door het programma digitale transformatie liggen er de nodige uitdagingen binnen het team Informatiemanagement:
 1. Het team is vorig jaar samengevoegd uit verschillende teams en is nog zoekende naar de optimale manier van samenwerken. Daarbij kunnen er veel standaardprocessen verder worden geprofessionaliseerd. Denk hierbij aan het portfolioproces, het change management proces en beheerprocessen. De groeiende hoeveelheid werkzaamheden binnen het IM team zorgt ook op het gebied van werving en doorontwikkeling van medewerkers voor de nodige uitdagingen. Je pakt daarbij de HR-rol, wat betekent dat je je onder andere bezighoudt met de grote lijnen van het team en de afdeling, het strategisch personeelsbeleid, het versterken van de integrale advisering, procesoptimalisatie, teamontwikkeling, samenwerking, duurzame inzetbaarheid en individuele ontwikkeling. Voor de dagelijkse aansturing op inhoud zijn er inhoudelijk coördinatoren aangesteld die ook de dagdagelijkse HR zaken oppakken en verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke ontwikkeling van de medewerkers.
 2. De recent vastgestelde I-Visie op Informatiemanagement binnen het waterschap en de daarbij nog te ontwikkelen ‘sourcingstrategie’, moet de komende jaren worden uitgewerkt en geïmplementeerd.
 3. De huidige IT omgeving moet stabiel en veilig blijven draaien, en er liggen vanuit de IT infrastructuur en de uitvoerende afdelingen de nodige belangrijke projecten om het waterschap verder te innoveren. Deze moeten, met de soms beperkte capaciteit, worden opgepakt en gerealiseerd.
 4. Op het gebied van informatieveiligheid moet de organisatie verder worden ingericht met een integraal beleid en een integrale organisatie van en sturing op veiligheid.
Jij gaat deze veranderopgave begeleiden om te komen tot een georganiseerd, kundig, stabiel en wendbaar team. Daarbij heb je te maken met een samengesteld team (voormalig I en A), dat bezig is zich opnieuw uit te vinden. Wie is waarvan, waarvoor en hoe verlopen de werkprocessen zijn veel gestelde vragen. Met een toekomstgerichte aanpak bekleed je een verbindende netwerkfunctie tussen het programma digitale transformatie, de organisatie en het team. Zo zorg je dat het team het nog veel besproken verleden achter zich laat en werk je samen met de andere teamleiders en het afdelingshoofd aan de realisatie van onze grote ontwikkellijnen en doelstellingen.
arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een uitdagende functie in een afdeling die volop in ontwikkeling is. Zowel de structuur als de (manier van) aansturing van de afdeling is relatief nieuw, wat jou de kans geeft om samen de afdeling op te bouwen. Verder vindt Waterschap Vallei en Veluwe het belangrijk dat jij je werk zo kan doen dat het bij jou past. Daarom kan je, voor zover het werk het toe laat (want zichtbaarheid is als teamleider belangrijk), werken waar en wanneer je dat wilt. Per thuiswerkdag ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag en kun je aanspraak maken op een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten.

Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 21% (inclusief vakantiegeld) van je bruto jaarinkomen en eenpersoonlijk budget dat je vrij kunt besteden aan o.a. opleidingen en vitaliteit. En reiskostenvergoeding indien je voor het werk moet reizen.

Het salaris is afhankelijk van meegebrachte ervaring en zal liggen tussen € 4.108,- en € 5.821,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.
functieeisen
 • Je bent een gedreven teamleider die energie krijgt van het goed laten samenwerken van adviseurs, functioneel beheerders, applicatiebeheerders en IT specialisten.
 • Je beschikt over minimaal Hbo-niveau in een IV/ICT-richting en 5 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare leidinggevende functies met een stevige HR component, waarin je middels aanvullende trainingen je leidinggevende en IT vaardigheden steeds hebt ontwikkeld. Onder relevante werkervaring verstaan we in ieder geval het leiden van een team in een veranderende omgeving binnen de Informatievoorziening of IT in een grotere organisatie.
 • Je hebt ervaring met veranderopgaven en integrale bedrijfsvoering.
 • Je hoeft geen vakspecialist te zijn, maar je hebt wel ruime ervaring binnen en affiniteit met de wereld van Informatiemanagement, kantoorautomatisering en ICT.
 • Je bent van nature een leidinggevende die vanuit de faciliterende rol coachend stuurt. Je weet mensen in hun kracht te zetten en gaat een goed gesprek niet uit de weg.
 • Je zoekt de verbinding in de organisatie om te weten wat er wordt gevraagd aan capaciteit en competenties binnen het team.
 • Je bent proactief, zakelijk, koersvast, collegiaal, bestuurlijk sensitief en een echte verbinder.
contactinfo
De werving voor deze vacature verloopt via het bureau JS Consultancy.
Wil je je interesse kenbaar maken klik dan op deze link.

Een assesment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Elsbeth Braam van JS Consultancy, tel. 06-33321986.