Vacatureindex


Data- en gegevensbeheerder waterbeheer

Voor het team Data- en Gegevensbeheer, onderdeel van de afdeling Beheer Waterketen/Onderhoud  Technische Installatie en Beheer Watersystemen, zijn wij per 15 november op zoek  naar een Data- en gegevensbeheerder waterbeheer voor 36 per week. Het betreft in principe een functie voor onbepaalde tijd en de standplaats is Apeldoorn.
vacaturenr
2021-40
Maximaal aantal uren:
36
locatie
Apeldoorn
sluitingsdatum
21 oktober 2021
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Team 
Als (Data- en) gegevensbeheerder waterbeheer ga je aan de slag in het team Data- en Gegevensbeheer. Dit team bestaat uit 22 collega’s die zich elke dag bezighouden met het inwinnen, verwerken en ontsluiten van informatie over het watersysteem, de waterketen en de waterkeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld collega’s die zich bezighouden met het inwinnen van data, technische tekeningen en leggerbeheer, maar zijn er ook collega’s zoals jij, die zich bezighouden met het beheren en optimaliseren van alle benodigde data en gegevens. Het is een gemêleerd team met veel inhoudelijke kennis.
functieomschrijving
Waterschap Vallei en Veluwe wil een datagedreven organisatie worden, daarom is het gebruik van betrouwbare data en gegevens essentieel. Ben jij dé data/gegevens-expert die onze ambities helpt waar te maken? Lees dan snel verder.

Door de groeiende hoeveelheid (geo)data en de toegenomen waarde en het gebruik van gegevens, heeft ons team behoefte aan een gegevensbeheerder die data structureert en (verder) optimaliseert. Als (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer ben jij een belangrijke verbinder tussen de diverse gebruikers, beheerders en experts, binnen en buiten het team, van de data binnen het waterschap. Dit houdt in dat jij bezig bent met het analyseren en vormgeven van het beheren van de datastructuur in de verschillende applicaties en daarbij anticipeert op ontwikkelingen.

Hierbij raadpleeg jij de diverse experts uit het team. Jij kunt behoeftes en ideeën voor verbeteringen in de data- en gegevensstructuur vertalen in een concreet en gedegen voorstel. Daarbij ben jij ook in staat om bij te dragen aan de realisatie van jouw advies over de technische inrichting in de praktijk, in samenwerking met collega’s van bijvoorbeeld ICT. Het doel hierbij is om de gegevens op een eenduidige wijze op te slaan en te beheren, ten behoeve van meervoudig gebruik en daarmee in te spelen op nieuwe vragen en ontwikkelingen als data gedreven werken en data science.

Ook zal je inhoudelijke kennis delen en vergaren in (externe) samenwerkingsverbanden, zoals bijvoorbeeld het Waterschapshuis.
arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een professionele, snel ontwikkelende,
organisatie met een open en informele bedrijfscultuur. Samen met een team van enthousiaste
collega’s werk je aan de duurzame wereld van morgen!
Voor deze functie ontvang je een salaris dat afhankelijk is van meegebrachte ervaring en zal liggen tussen € 2.966,- en € 4.024,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.
Je ontvangt daarboven een individueel keuzebudget van maar liefst 21% die je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof of het volgen van een opleiding. Wanneer je thuiswerkt ontvang je een thuiswerkvergoeding en voor iedere medewerker is er ruim budget om je verder te ontwikkelen en vitaal te blijven.

In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar aan. Bij functioneren naar verwachting kan die worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
functieeisen
Wij zoeken een ervaren (data- en) gegevensbeheerder waterbeheer die graag proactief en resultaatgericht  werkt. Je vindt het prettig om een verantwoordelijke, nieuwe functie vorm te geven. Verder vragen wij:
  • Hbo werk- en denkniveau;
  • minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • affiniteit met (geo)data, gegevensbeheer en procesautomatisering;
  • bekend zijn met ESRI-producten (ArcGIS) en diverse GIS-functionaliteiten (zoals Versioning, Archiving) en databases (bij voorkeur Oracle/SQL);
  • je bent analytisch en precies, werkt zelfstandig en bent resultaatgericht.
contactinfo
Herken jij je in dit profiel en wil je reageren? Solliciteer dan vóór 21 oktober 2021 via bovenstaande link d.m.v. een motivatie en cv.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 2 november a.s.

Heb je nog vragen of wil je meer weten?
Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature of de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Edwin de Buijzer, teamleider, telefoonnummer 06-54362245.
Voor informatie over wat wij doen kun je meer lezen op onze website: https://www.vallei-veluwe.nl/.