Vacatureindex


Beleidsmedewerker ecologie

Voor het team Advies & Beleid binnen de afdeling Plannen en Projecten zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker ecologie voor 36 per week. Het betreft een functie voor onbepaalde tijd en de standplaats is Apeldoorn.
vacaturenr
2021-42
Maximaal aantal uren:
36
locatie
Apeldoorn
sluitingsdatum
25 oktober 2021
bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Afdeling en team
Als beleidsmedewerker ecologie ga je aan de slag op de afdeling Plannen en Projecten. Hier werken zo’n 150 vaste medewerkers en circa 30 inhuurkrachten, ingedeeld in vier teams: Advies & Beleid, Leefomgeving, Projecten Waterketen, contracten en beheersing en Projecten Watersysteem (inclusief veiligheid). De vacature van beleidsmedewerker ecologie wordt gesteld binnen het team Advies & Beleid. Dit team houdt zich bezig met het opstellen van beleid en advisering voor de diverse projecten van het waterschap. Het is een team met veel inhoudelijke kennis van hydrologie, ecologie, waterkwaliteit, waterbeheer en geotechniek.
functieomschrijving
We zijn op zoek naar een collega die meerdere ballen hoog kan houden.
Binnen het takenpakket van de beleidsmedewerker ecologie valt onder andere het geven van ecologisch advies in diverse (interne) projecten. Hierbij kan het gaan om beekherstel, aanleg van vismigratievoorzieningen, maar ook baggerprojecten en complexe beheervraagstukken.
Onze nieuwe collega wordt ook aanspreekpunt voor een aantal thema’s, waaronder in ieder geval vis(migratie).

Aanvullend hierop verwachten we van de beleidsmedewerker dat zij/hij onder de bredere paraplu van het recent vastgestelde beleidskader ‘biodiversiteit’ trekker is van beleidsontwikkeling op één of meer subthema’s. Hierbij valt de denken aan visbeleid, exotenbeleid of beverbeleid. Een nadere afstemming over de verdeling van de thema’s zal plaatsvinden met de betrokken collega’s. Bij het opstellen van beleid is goede afstemming met collega’s die verantwoordelijk worden voor de uitvoering van het beleid een van de aandachtspunten.

Binnen de vakgroep ecologie ben jij aanspreekpunt voor de beleidsondersteunend medewerkers en mag je begeleiding verwachten van de beleidsadviseurs.
arbeidsvoorwaarden
Voor deze functie ontvang je een bruto salaris dat afhankelijk van meegebrachte ervaring zal liggen tussen € 3.306,- en € 4.550,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Je ontvangt daarboven een individueel keuzebudget van maar liefst 21% die je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof of het volgen van een opleiding. Wanneer je thuiswerkt ontvang je een thuiswerkvergoeding en voor iedere medewerker is er ruim budget om je verder te ontwikkelen en vitaal te blijven. Verder hebben we flexibele werktijden en krijg je een telefoon en laptop.

In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar aan. Bij functioneren naar verwachting kan die worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
functieeisen
Je hebt:
  • Hbo werk- en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in het groene werkveld;
  • kennis van/ervaring met diverse soortgroepen, met een nadruk op vis;
  • kennis van de KRW, hydrobiologie en biodiversiteit is een pré;
  • bij voorkeur (enige) ervaring met beleidsontwikkeling en in ieder geval in het bezit een vlotte pen;
  • ervaring met GIS en data-analyse is wenselijk.
Onze nieuwe collega:
  • heeft gedegen kennis op het gebied van aquatische ecologie;
  • is een verbindend adviseur die daadkrachtig deelprojecten kan leiden;
  • is een omgevingsbewuste doener en afmaker;
  • heeft een integrale denkwijze en is communicatief vaardig.
contactinfo
Herken jij je in dit profiel en wil je reageren? Solliciteer dan vóór 25 oktober 2021 via bovenstaande link d.m.v. een motivatie en cv.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 5 november 2021.

Heb je nog vragen of wil je meer weten?
Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature of de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Jan-Jaap Noteboom, teamleider, tel. 06-83288216 of Margreet Brouwer, beleidsadviseur, tel. 06-82528015.