Vacatureindex


Changemanager IT

Changemanager IT
(Apeldoorn/36 uur per week)
vacaturenr
2021-45
Maximaal aantal uren:
36
locatie
Apeldoorn
sluitingsdatum
20 december 2021
bedrijfsinfo
Wil jij changes en projecten implementeren die bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 550 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Onze ambitie: in 2050 volledig circulair en klimaatpositief zijn. Changemanagement speelt daarbij een belangrijke rol.
functieomschrijving
Als Changemanager IT ben je verantwoordelijk voor changes binnen de IM organisatie en draag je zorg voor een juiste coördinatie van de veranderingen en de daarbij behorende planning, voortgang en middelen. Je bent de voorzitter van en tevens verantwoordelijk voor het Change Advisory Board (CAB) overleg. Van belang is dat je zelfstandig vorm en leiding geeft aan het CAB. Samen met de coördinatoren en onze architecten beoordeel je de voorgestelde changes en veranderingen binnen de IM organisatie. Als het gaat om het changeproces ben jij het aanspreekpunt. Je stuurt op de voortgang en bewaakt deze evenals het vaststellen van de doelstellingen. Tevens draag je bij aan het ontwerpen en uitzetten van het changeproces en zorg je voor de juiste producten, procedures, overzichten en templates. Je schakelt hierin met diverse collega’s binnen de organisatie en ondersteunt bij de uitvoering van impactanalyses. Tot slot geef je vorm aan capaciteitsmanagement.

Jij wordt binnen de IM organisatie de enige changemanager. Dit biedt jou de mogelijkheid de functie vorm te geven zoals jij dit wil. Het betreft hier een uitbreiding op expertise en daarom zal deze nieuwe functie mede gevormd worden door jouw inbreng. Je wordt onderdeel van ons cluster I-advies binnen het team Informatiemanagement. Het team evenals de organisatie zijn volop in ontwikkeling waar jij een belangrijke rol in gaat spelen. Bovendien werk je ook nog in dienst van de natuur en aan een duurzame wereld van morgen. Dat geeft je werk een heel ander perspectief.
arbeidsvoorwaarden
Bij Waterschap Vallei en Veluwe stellen wij daar graag een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Zo mag je rekenen op een bruto maandsalaris van maximaal € 5.505,- bij een 36-urige werkweek. Dit salaris is opgebouwd uit een bruto basissalaris van maximaal € 4.550,- en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% (inclusief 8% vakantiegeld) wat neerkomt op maximaal € 955,- bruto. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw IKB-budget inzet. Je kunt het een jaar sparen en aan het einde van het jaar uit laten betalen, je kunt er extra vakantiedagen van opnemen of maandelijks laten uitbetalen.
Je krijgt een laptop en een smartphone en tevens een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten. Omdat we jouw groei en ontwikkeling belangrijk vinden krijg je ook nog een budget van € 6.000,- om te besteden aan opleidingen, cursussen en trainingen. Verder tref je bij ons een leuk en gezellig team en veel flexibiliteit in werktijden. Je krijgt in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vast contract.
functieeisen
Jij hebt in ieder geval een afgeronde ICT of bedrijfskundige opleiding en bent een ervaren changemanager. Door jouw ervaring ben je in staat changemanagement op een juiste wijze te positioneren binnen en buiten het IM team. Je overziet de impact, bent adequaat en kunt op een prettige wijze anderen aansturen in de voortgang en samenwerking. Je weet je weg goed te vinden in een complex stakeholderveld en bent in staat anderen mee te nemen in de doelen van het changeproces en het CAB.

In je werk ben je analytisch en probleemoplossend en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Kennis van en werkervaring met Agile/ITIL/BiSL is een pré.
contactinfo
Kies voor verandering
Gaat jouw energie inmiddels stromen en word je enthousiast van het waterschap en de uitdaging die we jou bieden? Bel of Whatsapp dan naar onze Recruiter Özdem Molina, tel. 06-50748581 en verander je wereld. Solliciteren via de website kan ook. Klik op de solliciteerbutton en stuur je cv naar ons op.