Afstudeerstage Watermanagement

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431

Wil jij als afstudeerder onderzoek doen naar de noodzaak van waterzuivering op ondergrondse infiltratiesystemen? Duik dan in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.

Met ruim 550 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Wonen zijn wij per 6 september opzoek naar een 3e/4e jaar stagiair Watermanagement. Standplaats Apeldoorn.

Water verandert je wereld

In deze stage opdracht probeer je antwoord te geven op de vraag in hoeverre het noodzakelijk is om een water zuiverende voorziening toe te passen bij ondergrondse infiltratievoorzieningen.
Uit een recente publicatie van STOWA/RIONED blijkt (nogmaals) dat afstromend hemelwater verontreinigd kan zijn met diverse, soms schadelijke, stoffen.

In een RWZI worden dergelijke stoffen soms goed verwijderd, maar bij afkoppelen komt het hemelwater vaak ongezuiverd in de bodem of in het oppervlaktewater terecht. Bij bovengrondse infiltratievoorzieningen zoals wadi’s heeft de bodempassage een filterende werking. Ondergrondse infiltratievoorzieningen hebben dat veelal niet. Dit werpt de vraag op in hoeverre het nodig is om een zuiverende voorziening toe te passen bij ondergrondse infiltratievoorzieningen zoals infiltratiekratten en infiltratieriolen.

In dit onderzoek verschaf je inzicht in de urgentie van het probleem, zoek je uit hoe verschillende gemeenten met dit aspect omgaan (worden er al filters toegepast?) en inventariseer je welke filterende voorzieningen goed kunnen werken. Dit doe je op basis van literatuuronderzoek en enquêtes bij gemeenten en enkele experts in Nederland. Ook kan worden gekeken hoe in het buitenland met dit vraagstuk wordt omgegaan. Op basis van dit onderzoek kan waterschap Vallei en Veluwe onderbouwd afwegen in hoeverre meer voorlichting en wellicht ook stimulering nodig is om verantwoord af te koppelen.

Wat breng jij mee?

Wij zoeken iemand met inhoudelijke kennis en interesse op et gebied van waterkwaliteit en hydrologie. Je bent analytisch, zelfstandig, proactief en communicatief. Iemand die zich in een specifiek onderwerp wil verdiepen en het vraagstuk overziend tot een gewogen oordeel en advies kan komen. Iemand met oog voor theorie en praktijk. Je werkt vanuit en onder begeleiding van het waterschap maar legt ook contact met gemeenten en andere organisaties.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op uitdagende opdracht, waarbij je veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Bij ons kun je groeien en is het gezellig. We hebben flexibele werktijden en krijgt een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijke begeleider en een stagecoach.

Contactpersoon

projectmedewerker

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract