Geo-informatie voor droge zomers (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 483
Sluitingsdatum: 08-12-2022

Wil jij als stagiair 'Geo-informatie voor droge zomers' ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor team Data- en Gegevensbeheer zijn wij op zoek naar een 3e of 4e jaars hbo-student.

Water verandert je wereld

De afgelopen zomer viel er maar weinig regen in ons gebied. Dit leidde ertoe dat er steeds minder water beschikbaar was voor gebruik door agrariërs, inwoners en de natuur. Om schade en ernstige watertekorten te voorkomen werden er onttrekkingsverboden ingesteld. Dit zijn regels die bepalen waar je wel of niet water mag gebruiken voor een bepaald doel. Deze regels presenteren we in (online) interactieve kaarten.

Met het oog op klimaatverandering, verwachten we vaker droge zomers in de toekomst. Dit maakt het belang van begrijpelijke kaartbeelden alleen maar groter. Jij gaat ons helpen om inzichtelijk te maken welke wensen verschillende partijen hebben en verwerkt dit samen met ons tot een nieuwe GIS-applicatie. Hierin kan iedereen zien wat wel of niet mag op een bepaalde locatie. Dit maakt dat inwoners beter de regels begrijpen, en dit leidt hopelijk tot minder droogteschade. We denken aan een stage van circa 4 maanden in het voorjaar van 2023, de duur van de stage is in overleg.

Wat breng jij mee?

Je volgt een hbo-opleiding in de richting Geo-informatie of GIS, of je volgt een relevante opleiding zoals land- en waterbeheer én hebt aantoonbare kennis en ervaring met GIS. Het kunnen werken met ArcGIS Online is een pré. Verder vind je het leuk om met verschillende partijen binnen en buiten het waterschap te praten en mee te denken over ons kaartmateriaal van onttrekkingsverboden.Je kijkt hierbij breder dan geo-informatie.

Dit bieden wij jou

Met je GIS-kennis kan je bij ons bijdragen aan een zeer actueel en belangrijk thema. De nieuwe kaartenapplicatie die je samen met ons gaat maken, zetten we direct in 2023 in. Een stage met impact! Naast het leren over GIS applicaties in de waterwereld, bieden we je een opdracht waarin je met veel mensen mag gaan kennismaken. Dat is goed voor je netwerk in de watersector!
Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een vaste inhoudelijk begeleider.

Contactpersoon

Senior GIS specialist

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract