Stageonderzoek uitstoot lachgas rwzi

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 483
Sluitingsdatum: 31-07-2023

Wil jij als stagiair milieutechnologie/chemisch technologie ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Wonen en Zuiveren zijn wij op zoek naar een 3e jaars hbo of wo student of afstudeerder.

Water verandert je wereld

Lachgas. Je kent het van het nieuws over feestjes met ballonnen en slagroomspuiten van de bakker. Maar wist je dat het ook vrijkomt bij de zuivering van rioolwater? Hoeveel emissie we hebben berekenen we nu met rekenmodellen, maar exact hoeveel lachgas we uitstoten weten we niet. Dat willen we wel graag wel weten, want lachgas levert een relatief grote bijdrage aan de CO2-voetafdruk van rioolwaterzuiveringsinstallaties. De uitstoot van 1 equivalent (eq.) lachgas staat gelijk aan maar liefst 265 CO2 eq!
Een belangrijke taak voor jou dus. Tijdens je stage ga je onderzoek doen naar verbetering van de methode om lachgas emissies betrouwbaar te meten. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken hoeveel lachgas er in het water zit, maar je kijkt ook naar andere chemische en biologische parameters. Vervolgens bedenk welke maatregelen er genomen kunnen worden om de emissie te verminderen of te voorkomen.

Wat breng jij mee?

Jij studeert milieutechnologie of chemische technologie en houdt van data. Je vindt het leuk om zowel met je handen als met de theorie bezig te zijn. Daarnaast ben je analytisch ingesteld het vinden van verbanden is voor jou een uitdaging. Je maakt makkelijk contact met mensen binnen de organisatie, mede door je proactieve houding.

Dit bieden wij jou

Je komt in een team voor gemotiveerde specialisten aan wie jij je vragen kan stellen. We werken metde nieuwste technologie van online-metingen op het gebied van rioolwaterzuivering. Deze omgeving geeft je een dynamische en innovatieve ervaring op gebied van een heel actueel thema binnen de waterzuivering.

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider. De stageperiode zal beginnen in september.

Contactpersoon

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract