Stagiair Grondstof- en Energiefabriek (hbo/wo)

Standplaats: Amersfoort
36 uur per week
Salaris: € 431

Internship Energie- grondstoffenfabriek Amersfoort

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Amersfoort verwerken we bij Waterschap Vallei en Veluwe afvalwater van de stad Amersfoort en verschillende omliggende plaatsen. Bij de verwerking van dit water wordt biologisch slib gevormd. Dit slib is een bron van grondstoffen als fosfaat en energie. De rwzi Amersfoort is omgebouwd tot een ‘fabriek’ die energie en grondstoffen produceert. Uit afvalwater en rioolslib wekken we energie op. Daarnaast winnen we fosfaat terug.

De installatie is een complexe combinatie van technologieën, logistieke, fysisch, chemische en biologische processen. Voorbeelden van deze technologieën zijn: Pearl, DEMON, Lysotherm. Veel is inmiddels bekend over hoe deze installatie functioneert, maar we hebben nog veel vragen. Het team in Amersfoort werkt continue aan de verbetering van de installatie, maar heeft behoefte aan iemand met een frisse kijk. We zoeken een onderzoeker die diep op één van de vragen duikt.

Water verandert je wereld

In de Lysotherm-installatie (thermische druk hydrolyse) hebben we met tijden last van hoge druk. Eén van de oorzaken heeft te maken scaling aan de binnenkant van de leidingen. Wanneer de installatie hoge druk heeft, moet de toevoer omlaag en kan de installatie minder verwerken. Hierdoor laten we biogasproductie liggen en produceren we minder energie. We zoeken iemand die ons inzicht geeft in hoe we scaling kunnen voorkomen of hoe dit efficiënt verwijderd kan worden door middel van CIP-installatie. 

Voor meer informatie over de installatie verwijzen wij je naar: https://www.omzetpuntamersfoort.nl.

Wat breng jij mee?

Wij zijn op zoek naar iemand die graag in de praktijk onderzoek doet en een advies kan geven over scaling in de Lysotherm. We verwachten een kritische houding, iemand die niet bang is om ons te prikkelen. Afhankelijk van de studierichting kunnen we het onderzoek afstemmen, juist door de veelzijdigheid van de installatie in Amersfoort.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt. Verder hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek.

Contactpersoon

teamleider regio Amersfoort

Contactpersoon

Procescoördinator

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract