Stagiair Hydrologie/Watermanagement (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431

Wil jij als stagiair Hydrologie ervaring opdoen, jezelf verder ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.

Met ruim 550 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Wonen zijn wij per 6 september 2022 op zoek naar een 3e  jaars Hbo stagiair Hydrologie voor 36 uren in de week.

Water verandert je wereld

Eén van de belangrijke toekomstgerichte vragen binnen ons programma luidt: is het qua  duurzaamheid beter om het hemelwater op woningniveau te benutten of het hemelwater ter aanvulling van het grondwater te infiltreren? Jij gaat proberen hier antwoord op te vinden.

Door de toenemende vraag naar drinkwater en de toenemende droogteproblematiek ontstaat er steeds meer aandacht voor drinkwaterbesparing. Ook wordt er gezocht naar nieuwe winlocaties voor drinkwater en wordt er gewerkt aan manieren om de grondwateraanvulling te vergroten. In relatie tot een natuurlijke situatie (natuur of agrarisch gebied) kan in stedelijk gebied meer hemelwater infiltreren omdat er minder verdampt.
In nieuwbouw projecten komt steeds vaker het idee op tafel om hemelwaterbenuttings-systemen toe te passen, al dan niet gecombineerd met lokale zuivering en hergebruik van grijswater. Of wel sluiting van de waterkringloop op woningniveau.

Maar als het hemelwater wordt geïnfiltreerd in de bodem (zeker op de hoge zandgronden) leidt dat tot aanvulling van de strategische grondwatervoorraden waaruit uiteindelijk weer het drinkwater gewonnen kan worden. Dit is de grote waterkringloop. De kernvraag in dit onderzoek is: wat is nu duurzamer, de kleine of grote waterkringloop?
Twintig jaar geleden is studie gedaan naar de duurzaamheid van huishoudwaternetten. In dit onderzoek maak je een vergelijkbare studie, maar dan gevoed met de nieuwste inzichten.

Wat breng jij mee?

Heb je inhoudelijke kennis en interesse op het gebied van waterkwaliteit en hydrologie. Ben jij analytisch, zelfstandig, proactief en communicatief? Wil jij je in een specifiek onderwerp verdiepen en lukt het jou om een vraagstuk te overzien en tot een gewogen oordeel en advies te komen? Kortom: ben je iemand met oog voor theorie en praktijk, dan zoeken we jou! Je werkt vanuit en onder begeleiding van het waterschap maar legt ook contact met gemeenten en andere organisaties.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijke begeleider en een stagecoach.

Contactpersoon

projectmedewerker

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract