Stagiair 'Inlaatdebieten Randmeerzone'

Standplaats: Apeldoorn en Gemaal De Wenden
36 uur per week
Salaris: € 483

Wil jij als stagiair ‘Inlaatdebieten Randmeerzone’ ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Landelijk Gebied/de werkgroep Hydrologie zijn wij op zoek naar een 3e jaars hbo-stagiair of een afstudeerder. De start is in principe 5 september 2023, maar een eerdere  start is bespreekbaar.

Water verandert je wereld

Het beheer van het oppervlaktewater is onderdeel van één van de kerntaken van het waterschap, Voldoende Water. Om goed te kunnen sturen is data en informatie belangrijk. In het licht van klimaatverandering is het steeds belangrijker om goed inzicht te hebben in de waterbalans van het beheergebied. Het is daarnaast van belang om onze watervraag naar Rijkswaterstaat in tijden van droogte scherp te kunnen  maken. 
We missen nog metingen van de debieten die bij de kleine inlaten langs de randmeerkust  onder vrij verval het gebied in komen. Een traditionele manier van debiet meten of het dagelijks handmatig meten is niet haalbaar in verhouding tot de hoeveelheid water waar het  ongeveer om gaat. 
Jouw uitdaging is dus om een slimme manier van meten te ontwerpen, waarbij tijdelijk handmatig meten onderdeel kan zijn van de methodiek (voor het ijken), maar waarbij uiteindelijk met telemetrisch meten een goede inschatting van de debieten kan worden bepaald. Uiteindelijk kun je voor de inlaatgebieden de waterbalans verbeteren.

Wat breng jij mee?

Je moet in elk geval willen afstuderen in de richting hydrologie. Het onderwerp vraagt een analytische en creatieve kijk. Data-analyse moet je liggen en je bent in staat om je in het gebruik van analytische software te bekwamen. Een deel zal ook uit veldwerk bestaan. Je zult vooral samenwerken met andere hydrologen en de gebiedsbeheerders. Je bent een teamplayer, doorzetter en proactief zelfstandig persoon.

Dit bieden wij jou

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Je werkt samen met verschillende afdelingen en teams en bent in staat hierin verbinding te maken. We nemen je mee in de overleggen rond de toepassing van jouw resultaat, waardoor je aan een netwerk kunt bouwen. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider.

Contactpersoon

beleidsadviseur

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract