Stagiair 'Klimaatadaptatie en Stedelijk water'

Standplaats: Gemeente Renkum
36 uur per week
Salaris:

In het Platform Water Vallei en Eem werken 16 gemeenten en het Waterschap Vallei en Veluwe samen aan een optimaal en klimaatbestendig watersysteem voor de regio van Gelderse Vallei en Eempolder, zie www.PWVE.nl. Ook voor stages en traineeship in het vakgebied van stedelijk water en klimaatadaptatie biedt het PWVE mogelijkheden.

De gemeente Renkum wil een duurzame gemeente zijn en verantwoordelijkheid nemen in het klimaat- en energievraagstuk. Het bestuur heeft de ambitie uitgesproken om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Duurzaamheid betreft niet alleen de energietransitie, maar zeker ook klimaatadaptatie en biodiversiteit. De natuurlijke en groene omgeving is een kernkwaliteit van Renkum en dat wil men behouden en versterken. Dat kan de gemeente niet alleen, daarvoor is ook de inzet van bewoners en bedrijven essentieel, tenslotte is circa 70% van de grond in Renkum in particuliere handen.
De specifieke ligging van Renkum op de flank van het Veluwse massief maakt dat de gemeente al vele jaren de effecten van het veranderende klimaat merkt en daarvoor maatregelen moet nemen. Heftige regenbuien, maar ook de toenemende droogte zorgen voor overlast en schade.
Vanuit het programmateam Duurzaamheid en het team Water en Riolering voert Renkum activiteiten uit op het gebied van klimaatadaptatie. Daarbij doet de gemeente zowel onderzoek op kleine schaal naar klimaatrisico’s of de effectiviteit van maatregelen, als dat zij concrete projecten en programma’s initieert in de openbare ruimte en/of gericht op deelname van bewoners en bedrijven.

Een stagiair(e) kan een belangrijke bijdrage hierin leveren (zowel in onderzoek, als in projectuitvoering) en het team Duurzaamheid versterken.

Water verandert je wereld

Als stagiair word je medewerker bij het team Duurzaamheid, in een nauwe relatie met de collega’s van Water en Riolering, Groen en Beheerders Openbare Ruimte.
Naast het gewoon meedraaien in het team en binnen de gemeentelijke organisatie, is er wekelijks een afstemmingsmoment met jouw vaste begeleider bij Renkum over de voortgang van je stage.

Zoals gezegd hierboven: er speelt veel in Renkum. De gemeente heeft zelf enkele mogelijke stageopdrachten liggen rondom de thema’s Klimaatadaptatie en Stedelijk Water. Maar Renkum staat ook open voor jouw interesses en/of stage-wensen. Dat is bespreekbaar.

Wat breng jij mee?

De gemeente verwacht een proactieve, zelfstandige houding en enthousiasme van een stagiair(e).
Je bent wat dat betreft mede verantwoordelijk voor het succes van je stage.
Je volgt een relevante opleiding in het fysieke domein, ruimtelijke ontwikkeling, water, klimaat en/of duurzaamheid, op hbo of wo niveau.
Je hebt goede sociale vaardigheden en kunt je goed uitdrukken in woord en taal.
Stageduur is minimaal 12 weken, maar bij voorkeur langer. Je bent minimaal 50% van de tijd aanwezig op kantoor.

Dit bieden wij jou

Renkum hanteert een reguliere stagevergoeding.

Contactpersoon

programmacoördinator bij gemeente Renkum

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract