Stagiair 'Koolstofbaas'

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 483

Wil jij als stagiair ‘Koolstofbaas’ ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Bij Vallei en Veluwe houden we ons natuurlijk ook bezig met de klimaatopgaven. Dit doen we in het programma Duurzaam Vernieuwen. Dit doen we door ons te focussen op drie dingen: een circulaire economie, de energietransitie en CO2-reductie. Ons doel is om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Met de laatste ga jij je, als Koolstofbaas bezighouden.

We hebben de afgelopen jaren veel verbeteringen toegepast om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen, bijvoorbeeld het opwekken van groene energie, minder fossiele brandstoffen gebruiken en onze zuiveringsprocessen anders inrichten. Toch houden we onvermijdbaar uitstoot van broeikasgassen.

Water verandert je wereld

Als Koolstofbaas ga je in beeld brengen of die onvermijdbare uitstoot te ‘compenseren’ is door langjarig en structurele opslag van koolstof in de bodem of gewassen. We onderzoeken dingen als de organische stof verhogen in de bodem, koolstofrijke gewassen telen en deze gebruiken als bouwstof en natuurlijk bossen planten.
Het wordt jouw taak om te berekenen hoeveel onvermijdbare uitstoot van broeikasgassen we hebben en hoeveel we daarvan kunnen compenseren. Op de lange én de korte termijn.
Daarnaast staan we open voor andere creatieve ideeën voor ons beheergebied, op de lijn van ‘Valuta voor Veen’: ’Kapitaal voor Koolstof’?

Wat breng jij mee?

Je bent een 4e jaars hbo-student die op zoek is naar een (technische) stage. Je hebt al een beetje kennis over dit vakgebied (of wil je er in verdiepen) en bent enthousiast, je wil graag meer leren en durft daar ook makkelijk om te vragen.

Dit bieden wij jou

Je komt te werken in een organisatie die hard bezig is de eigen werkzaamheden te verduurzamen en de impact op de omgeving te verkleinen. We gaan als waterschap de stap maken van energie- naar klimaatneutraal. Hierin kan jij ons helpen. Je komt te werken in een organisatie die passie heeft voor water en ons beheergebied.

Je kunt rekenen op een gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider.

Contactpersoon

senior beleidsadviseur

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract