Stagiair ‘MaaiBOS’ (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431

Wil jij als stagiair ‘MaaiBOS’ ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor de afdeling Beheer Watersysteem zijn wij op zoek naar een 3e jaars stagiair hbo, Land-en Watermanagement, Hydrologie. De stage start rond november, maar een andere startdatum is ook bespreekbaar.

Aanleiding: het MaaiBOS

Waterschap Vallei en Veluwe onderhoudt 2.300 kilometer aan watergangen. We moeten watergangen (sloten, beken, weteringen en kanalen) maaien om te zorgen voor een goede af- en aanvoer van water. Voor elke watergang is vastgesteld hoe en wanneer er gemaaid wordt. We zijn altijd op zoek naar verbeteringen in onze werkwijze en daarom onderzoeken we de mogelijkheden voor een MaaiBOS (beslissing-ondersteunend systeem voor maaibeheer). Een MaaiBOS combineert real-time waterstanden met een hydrologisch model om de afvoercapaciteit van een watergang te bepalen. Het MaaiBOS zoekt zo het maximaal toelaatbaar waterpeil bij een gegeven afvoer. Een MaaiBOS kan zodoende worden gebruikt voor het concreter inplannen van de vaste maairondes en voor inschattingen of er extra maairondes nodig zijn (bron: STOWA).

Water verandert je wereld

In deze stageopdracht onderzoek je wat de mogelijkheden voor een MaaiBOS bij Waterschap Vallei en Veluwe zijn. Hiervoor is het belangrijk dat je de theoretische mogelijkheden van MaaiBOS in kaart brengt, onderzoekt in welke gebieden een MaaiBOS toepasbaar is, ervaringen bij andere waterschappen ophaalt en een praktijkproef in ons beheergebied opstelt.

Wat breng jij mee?

Wij zoeken iemand met inhoudelijke kennis en interesse op het gebied van waterkwantiteit en hydrologie. Je bent analytisch, zelfstandig, proactief en communicatief. Iemand die zich in een specifiek onderwerp wil verdiepen en het vraagstuk overziend tot een gewogen oordeel en advies kan komen. Iemand met oog voor theorie en praktijk. Je werkt vanuit en onder begeleiding van het waterschap maar legt ook contact met andere waterschappen en kennisinstituten.

Dit bieden wij jou

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider en stagecoach.

Contactpersoon

Beleidsadviseur

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract