Stagiair 'Nature Based Solutions'

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 483

Wil jij als stagiair ‘Nature Based Solutions’ (mbo/hbo) ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Water verandert je wereld

De ene maand hebben we te weinig water om alle landbouwgrond te besproeien, het volgende moment staan de straten blank van de plensbuien. Deze tijd van klimaatverandering vraagt om een nieuwe manier van het inrichten van ons watersysteem.
Op dit moment gebruiken we vooral stuwen om water vast te houden in ons gebied. Deze stuwen zijn niet altijd even goed voor de biodiversiteit in het gebied, dus jij gaat ons helpen met het zoeken van natuurlijke manieren. Daarbij vooral gebruik makend van materialen met een zo’n laag mogelijke voetafdruk én rekening houdend met belangrijke dingen als bijvoorbeeld vismigratie.
Ter inspiratie: de Leuvenumse beek; een schoolvoorbeeld van bouwen met natuur!
Natuurlijk sta je hier niet alleen voor. Je mag rekenen op de kennis en ondersteuning van onze gebiedsbeheerders, ecologen en hydrologen.

We geven je de vrijheid om zelf te onderzoeken hoe je deze opdracht het beste kan vervullen; spieken bij onze collega-waterschappen, internet afstruinen of in de boeken duiken. Je mag zelf kijken wat bij je past. Het doel is helder: we willen een zo’n natuurlijk mogelijke stuw met een zo laag mogelijke voetafdruk en die natuurlijk wel water vasthoudt. De voetafdruk bepaal je door de milieukosten hiervan in beeld te brengen (MKI).

Wat breng jij mee?

Het allerbelangrijkste voor ons in interesse. Jij bent geïnteresseerd in het vakgebied en zoekt makkelijk contact met anderen om van ze te leren. Je hebt hydrologische, duurzaamheids- of ecologische kennis en weet deze toe te passen op deze concrete casus die wij aan je voorleggen. Je combineert dit met je kennis over vismigratie. Verder beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dit bieden wij jou

Wij brengen jou graag in contact met onze waterwereld. Het belang van goed water(beheer) zal in de komende jaren alleen maar groter worden. Kansen genoeg in ons vakgebied voor jou om te groeien dus! Water is letterlijk de bron van leven, de manier waarop wij omgaan met water bepaalt ons landschap en heeft invloed op water groeit en bloeit. Water is onze passie en die delen we graag met jou!

Een succesvolle afronding van deze stage levert je nieuwe inzichten en kennis op en natuurlijk een geheel nieuw netwerk. Het is een eerste mooie stap richting de arbeidsmarkt of een vervolgstudie.

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 483,60 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider.

Contactpersoon

recruiter

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract