Stagiair 'Nieuw stedelijk gebied'

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 498
deel deze vacature

Wil jij als stagiair ‘Nieuw stedelijk gebied’ ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Landelijk Gebied/het programma Wonen/de werkgroep Hydrologie  zijn wij op zoek naar een hbo-afstudeerder. De start is in principe 5 september, maar een eerdere of latere start is bespreekbaar.

Water verandert je wereld

De gemeenten in het beheergebied van Waterschap Vallei en Veluwe hebben een grote opgave om nieuwe woningen te laten bouwen. Tegelijk willen we als waterschap dat zo’n nieuwe gebruiksfunctie niet ten koste gaat van het watersysteem en liefst extra mogelijkheden brengt in relatie tot klimaatadaptatie. Het eenvoudigst is te zeggen wat we níet willen: peil verlagen, extra afvoeren, meer overstorten. Maar kunnen we ook aangeven onder welke condities waar wel gebouwd kan worden? Dus van “niet alles kan overal” naar “waar kan het wel”, en ook “hoe kan het daar wel”. 
Belangrijke factoren zijn voldoende drooglegging zonder peilverlaging, effecten van klimaatverandering, klimaatadaptatie, bodem maar uiteraard ook bouwkundige aspecten zoals de kosten van ophogen, het zorgen voor voldoende waterberging, concentratie rond infrastructuur, etc. In de jaren ’80 heeft het toenmalige Grontmij al eens een Blauwdruk voor Oost Nederland gemaakt. Met de huidige rekenkracht en data is veel meer mogelijk. Je kunt de output van onze hydrologische modellen bijvoorbeeld inbouwen. 
Jouw grote uitdaging is dus om voor het landelijk gebied aan te geven wat er nodig is om te kunnen bouwen. Geografische Informatie Systemen geven de mogelijkheid om ruimtelijk verdeelde informatiebronnen te combineren, dus daar ga je vast gebruik van maken. We willen in elk geval naar de gemeentelijke partners een duidelijk beeld kunnen tonen voor ons  beheergebied, maar misschien maak je wel een interactieve GIS-applicatie die ook in andere  waterschappen te gebruiken is?

Wat breng jij mee?

Je moet je thuis voelen in de fysische geografie en liefst ook in de hydrologie. Het onderwerp vraagt veel interactie met Ruimtelijke Ordening, dus je moet niet alleen analytisch zijn ingesteld, maar je ook kunnen inleven in meerdere vakgebieden. GIS-analyse moet je liggen en vaardigheid in programmeren is ook nuttig. Je zult vooral samenwerken met andere hydrologen, collega’s van het programma Wonen en medewerkers van gemeenten. Je bent  een teamplayer, doorzetter en proactief zelfstandig persoon. Deze opdracht vraagt veel van jou en bij een succesvolle afronding sta je waarschijnlijk sterk in de arbeidsmarkt.

Dit bieden wij jou

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Je werkt samen met verschillende afdelingen en teams en bent in staat hierin verbinding te maken. We nemen je mee in de overleggen rond de toepassing van jouw resultaat, waardoor je aan een netwerk kunt bouwen. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 498,75 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijk begeleider.

Contactpersoon

beleidsadviseur

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract