Stagiair Onderhoud en BeheerSysteem (OBS) (mbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431
Sluitingsdatum: 06-08-2022

Wil jij als stagiair Onderhoud en BeheerSysteem (OBS) ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een 3e jaars stagiair Mbo óf Hbo. Het bedrijfsbureau is de backoffice voor de collega’s in het veld. Wij ondersteunen hen zodat zij hun werk zo makkelijk en efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren.
De start is in principe 5 september 2022, maar een andere startdatum is bespreekbaar. 

Binnen het bedrijfsbureau zijn diverse functies vertegenwoordigd, b.v.:
 • Werkvoorbereiders, zij zorgen voor de opstart en afhandeling van projecten, onderhoudswerk en maaibestekken.
 • Contractbeheerders, inkoop van diensten en materialen.
 • Diverse specialisten voor het onderhoud van technische installaties.
 • Administratieve medewerkers, zij zorgen bijvoorbeeld voor het keuren van installaties, archivering, secretariaat.
 • Specialisten Onderhoud en BeheerSysteem (OBS). Zij zorgen ervoor dat onderhoudswerk en werkprocessen gedigitaliseerd worden om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en om de data digitaal (in het veld) te kunnen ontsluiten.

Water verandert je wereld

De stage opdracht voer je samen met de OBS-specialisten uit. De werkzaamheden bestaan uit een meewerkopdracht en een onderzoeksopdracht. De meewerkopdracht valt binnen het werkproces voor het “maaionderhoud van de waterlopen”. Hierbij werk je mee aan het klaar zetten van de benodigde data voor de nieuwe maaironde. Voor de onderzoeksopdracht ga je het proces “groenonderhoud” uitwerken. Dit proces zorgt ervoor dat o.a. de stuwen, rioolgemalen en sluizen op tijd onderhouden worden en niet overwoekerd raken. Jij gaat dit werkproces creëren, een voorstel schrijven om dit werk gestructureerd uit te voeren en te digitaliseren in de applicatie GISIB.

Wat breng jij mee?

We zoeken iemand met feeling voor groenbeheer, die analytisch is (voor de procesanalyse) en goede sociale en communicatieve kwaliteiten heeft. Kennis van GIS (ArcGIS, Qgis of GISIB) en algemene ICT kennis is een pré. We laten je niet zwemmen maar het groeien naar een zelfstandige houding is een belangrijk onderdeel van deze stage.

Qua ICT kennis kan je denken aan de volgende onderdelen waar je mee in aanraking gaat komen, dan wel die je gaat leren beheersen:
 • SQL Query's maken (voor Geoserver lagen)
 • Database tuning (explain plan)
 • C# scripting (event en actions scripts)
 • Uitgebreide Geoserver kennis  (handig)
 • Qgis kennis (om sld’s te maken)
 • Kennis van joins
 • ArcGIS kennis
 • Excel
Bij de uitvoering van de onderzoeksopdracht gebruik je de volgende technieken en vaardigheden:
 • Interviewtechnieken. Je zal naar steunpunten in het verzorgingsgebied rijden om daar de eindgebruikers te interviewen. Daarnaast bevraag je het management om erachter te komen wat daar de informatiebehoefte is.
 • Verslaglegging en presentatie
 • Analyse van de bevindingen
 • Realisatie van het door jouw ontworpen werkproces in de applicatie GISIB.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je werkt samen met verschillende collega’s en leert van hen over het brede werkveld van het waterschap. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt één inhoudelijk begeleider maar werkt voor meerdere collega’s aan meerdere opdrachten.

Contactpersoon

functioneel beheerder

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract