Stagiair Stedelijk Water en Klimaatadaptatie

Standplaats: Ede
36 uur per week
Salaris:

In het Platform Water Vallei en Eem werken 16 gemeenten en het Waterschap Vallei en Veluwe samen aan een optimaal en klimaatbestendig watersysteem voor de regio van Gelderse Vallei en Eempolder, zie www.PWVE.nl. Ook voor stages en traineeship in het vakgebied van stedelijk water en klimaatadaptatie biedt het PWVE mogelijkheden. 

De Gemeente Ede is één van de grote groei-gemeenten in de Gelderse Vallei, met op dit moment zo’n 120.000 inwoners. Qua grondoppervlakte staat Ede in de top van grootste gemeenten van Nederland; Ede is rijk aan groen en bestrijkt een belangrijk deel van de Veluwe.  Dat alles brengt veel opgaven in Ede samen: woningbouw (ca. 15.000 inwoners extra in 2040), natuurontwikkeling, toekomst agrarische sector, mobiliteitsvraagstukken, etc. En ook grote water- en klimaatopgaven: droogte op de hoge zandgronden, wateroverlast op de flank van de Veluwe, kwel en grondwater in de laagte van de Gelderse Vallei, zorgen om drinkwater onttrekkingen, en hitte in de compacte binnenstad en op versteende industrieterreinen.   
In deze dynamische omgeving lopen diverse projecten in de Openbare Ruimte, Stadsontwikkeling en Stedelijk Water, Bodem en Groen. Ook leven er vragen voor nader onderzoek en nieuwe beleid. 

Kortom: veel mogelijkheden voor een enthousiaste stagiair, om aan bij te dragen en om mee te werken in beleid, onderzoek en aan projecten.

Water verandert je wereld

Als stagiair word je medewerker bij: 
- of de afdeling Beleidsontwikkeling (Infra, Milieu, Groenblauw en Duurzaamheid), 
- of de afdeling Programmering (uitvoering en beheer Openbare Ruimte en Groenblauw). 
Plaatsing is uiteraard afhankelijk van de stage-opdracht, die jij samen met Ede maakt. Er zijn verschillende opdrachten beschikbaar op gebied van (stedelijk) water, riolering en klimaatadaptatie. Naast het gewoon meedraaien in de afdeling, is er wekelijks een afstemmingsmoment met jouw vaste begeleider bij Ede over de voortgang van je stage.

Wat breng jij mee?

De gemeente verwacht een pro-actieve, zelfstandige houding en enthousiasme van een stagiair.  Je bent wat dat betreft mede-verantwoordelijk voor het succes van je stage. Het type stage is in overleg (onderzoek/meewerken/combi).

Je volgt een relevante opleiding in het fysieke domein, ruimtelijke ontwikkeling, water, klimaat en/of duurzaamheid, op hbo- of wo-niveau.  
Je bent een teamspeler, hebt goede sociale vaardigheden en kunt je goed uitdrukken in woord en 
taal. 
Stage-duur is minimaal 4 maanden. Je bent minstens 50% van de tijd aanwezig op kantoor.

Dit bieden wij jou

Gemeente Ede neemt deel aan het Platform Water Vallei en Eem.  Als stagiair ben je van harte uitgenodigd om mee te doen aan de extra activiteiten vanuit het PWVE. Het Platform organiseert fysieke en online netwerkbijeenkomsten waarin je kennis maakt met collega’s van andere gemeenten en het Waterschap Vallei en Veluwe. Ook zijn er excursies en bijeenkomsten vanuit de PlatformAcademie, een leermodule voor en door de partijen binnen het  Platform. Al deze activiteiten geven je extra kennis en inzicht in het brede werkveld van gemeenten, provincies en het waterschap op gebied van stedelijk water, klimaatadaptatie en duurzaamheid. 

Ede hanteert een reguliere stagevergoeding van € 400,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Contactpersoon

Beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie (gemeente Ede)

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract
Feedback button
Feedback button