Stagiair Watermanagement (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431

Wil jij als afstudeerder meewerken en meedenken over het vasthouden van water gezien de toenemende droogte problematiek? Duik dan in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.

Met ruim 550 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor de accountmanagers zijn wij per 6 september 2022 opzoek naar een 3e/4e jaar stagiair Watermanagement voor 36 uur in de week. Standplaats Apeldoorn.

Water verandert je wereld

Bij nieuwe ontwikkelingen (stedelijke uitbereidingen) vragen we aan de ontwikkelende partij dat het project “zijn eigen broek ophoudt”. Dat betekent dat o.g.v. verharding of andere veranderingen de piekafvoeren niet mogen toenemen. Daarvoor wordt er vaak berging aangelegd en wordt water daarin vastgehouden door een knijpconstructie. De afvoer mag dan niet hoger zijn dan de oorspronkelijke afvoer (landelijke afvoer). Soms gebeurt dit volledig geautomatiseerd (automatische stuw) en soms met een v-stuw of een brievenbusconstructie. De ervaring is dat lang niet altijd de aangelegde berging optimaal wordt benut. En we kennen ook situaties waarbij de afvoer niet of minimaal geknepen wordt, dit is vooral in de jaren 70 en 80 wijken. Ook is ons beleid soms onduidelijk wat we precies vragen van de ontwikkelaar.
Het vasthouden van water wordt steeds belangrijker gezien de toenemende droogte problematiek. Maar het vasthouden van water staat op gespannen voet met het voorkomen van wateroverlast bij hevige neerslag. Voor het opvangen van hevige neerslag wil je namelijk dat de berging zoveel mogelijk leeg is terwijl voor droogte je de berging zo lang mogelijk vol wilt houden.
Daarom willen wij graag een evaluatie van werking van de waterberging in een aantal wijken. Hoe werkt de berging en wat zou je aan de stuw of eindconstructie aangepast kunnen worden zodat de berging kan worden geoptimaliseerd. En daarnaast ook een advies hoe wij ons beleid duidelijker zouden kunnen formuleren.

Wat breng jij mee?

We zoeken iemand met kennis van waterkundige systemen, kennis van GIS of kaarten. Kennis van legger systemen is een pro. Een analytisch persoon die in staat is theoretische kennis te vertalen naar de praktijk. Een teamplayer, doorzetter en proactief zelfstandig persoon.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op uitdagende opdracht, waarbij je veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Bij ons kun je groeien en is het gezellig. We hebben flexibele werktijden en krijgt een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijke begeleider en een stagecoach.

Contactpersoon

projectmedewerker

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract