Stagiair(e) Watermanagement (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431

Wil jij als afstudeerder meewerken en meedenken aan een opgave waarbij je met een oog voor waterbelang een levend en toekomstgericht beekdal landschap van Wenum Wiesel kan ontwerpen? Duik dan in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.

Met ruim 550 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor het programma Wonen zijn wij per 6 september 2022 opzoek naar een 3e jaars stagiair Watermanagement voor 36 uur in de week. Standplaats Apeldoorn.

Water verandert je wereld

In 2012 is Waterschap Vallei en Veluwe ontstaan uit een fusie van 2 andere waterschappen. Sinds die tijd is er hard gewerkt aan het harmoniseren van alle inhoudelijke informatie, meetsystemen en informatie systemen. Een daarvan is de legger. Dat is een kaart met daarop de wateren en waterkeringen staan die het waterschap in beheer heeft en waar de regels van de keur voor gelden. De watergangen in het landelijk gebied hebben afhankelijk van de functie een A, B of C status. De beleidsharmonisatie voor de watergangen heeft destijds alleen plaatsgevonden voor de watergangen in landelijk gebied en niet voor die in stedelijk gebied. Daardoor bestaan er binnen het waterschap en per gemeente verschillen in de normering en worden de watergangen in stedelijk gebied ook verschillend onderhouden. Om dit alsnog gelijk te trekken is het afgelopen jaar hiervoor een nieuw beleidskader opgesteld waarmee ook voor stedelijk gebied een duidelijk onderscheidt komt tussen A, B en C watergangen. Voordat dit beleid wordt voorgelegd aan het bestuur om formeel vast te stellen is het fijn om te weten wat de gevolgen zijn wanneer het beleid wordt ingevoerd. Hoe zeer verandert de onderhoudsverantwoordelijkheid, wat betekent dat wellicht voor de onderhoudskosten en hoeveel tijd zal nodig zijn om de legger daarop aan te passen?

De stage opdracht bestaat uit het toepassen van het beleid voor 4 gemeenten en het beschrijven van de gevolgen (een zogenaamde botsproef). Je kijkt naar het theoretische beleid en werkt uit wat de gevolgen in de praktijk zijn wanneer dit wordt ingevoerd.

Wat breng jij mee?

We zoeken iemand met kennis van waterkundige systemen, kennis van GIS of kaarten. Kennis van legger systemen is een pré. Daarnaast zoeken we een student die analytisch is en theoretische kennis kan vertalen naar de praktijk. We zoeken een teamplayer die niet opgeeft en zelfstandig bezig kan met zijn/haar opdracht.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op uitdagende opdracht, waarbij je veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Bij ons kun je groeien en is het gezellig. We hebben flexibele werktijden en krijgt een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een inhoudelijke begeleider en een stagecoach.

Contactpersoon

projectmedewerker

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract