Stagiair ‘Watersysteembeheer rayon Oost’

Standplaats: Twello
36 uur per week
Salaris: € 498

Wil jij als stagiair ‘watersysteembeheer’ ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 600 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Voor rayon Oost zijn wij per september 2023 op zoek naar een 2e, 3e of 4e jaars mbo 3 of 4 student.

Water verandert je wereld

Jouw werkdag begint om 7.30 uur meestal met een kop koffie op het rayonkantoor. Hier worden de  bijzonderheden van de dag besproken. Na deze gezamenlijke start spreek je samen met jouw collega of coördinator het plan van die dag door om vervolgens met jouw collega op pad te gaan.
Je verricht onderhoudswerkzaamheden aan het watersysteem. Hierbij kun je denken aan het maaien met een bosmaaier rondom obstakels of beplantingen of het scheppen van blad. Je verricht lichte snoei- en zaagwerkzaamheden, maakt bladroosters schoon en mogelijk zet je zelfs beschoeiingen.
Je voert inventarisaties uit op het gebied van het watersysteem. Zo controleer je o.a. of er sprake is van een goede doorstroming en of er sprake is van beplanting, beschoeiing of obstakels. De door jou uitgevoerde werkzaamheden koppel je terug, zodat voor collega’s duidelijk is wat jij waar en wanneer hebt gedaan.
Verder help je mee bij het afhandelen van meldingen, maak je kennis met het klachten- en meldingen systeem in het rayon en heb je contact met bewoners.
Rond 16.00 uur sluit je de dag af op het Rayonkantoor. Met jouw inzet is het weer gelukt om voldoende water in het verzorgingsgebied te hebben voor natuur, recreatie, bedrijven en inwoners.

Wat breng jij mee?

We zoeken een actieve, flexibele stagiair met interesse op het gebied van waterbeheer die een opleiding volgt in de richting van watermanagement of sportvisserij en waterbeheer mbo 3 of 4. Verder ben je enthousiast, weet je van aanpakken en ben je een echte teamplayer.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op een gezellig team, waarbij je met je collega van het waterschap veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je kan ervaring opdoen met het werken voor een maatschappelijk zeer relevante taak en komt in contact met de mensen waar je het mee en voor doet. Het waterschap zorgt indien nodig voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om laarzen en een jas te lenen.
Omdat we jouw groei en ontwikkeling belangrijk vinden krijg je ook nog de mogelijkheid werkoverleggen en eventuele trainingen tijdens je stage bij te wonen. Je krijgt een inhoudelijk begeleider die je kan helpen met stageopdrachten.
Uiteraard ontvang je bij ons ook een stagevergoeding van € 498,75 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek bij een stage van 10 weken of langer.

Contactpersoon

teamleider rayon Oost/Noord

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract