Stagiair Werkvoorbereiding (hbo)

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris: € 431
Sluitingsdatum: 06-08-2022

Wil jij als stagiair Werkvoorbereiding ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe.
Met ruim 550 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities!

Binnen het bedrijfsbureau zijn diverse functies vertegenwoordigd, b.v.:
  • Werkvoorbereiders, zij zorgen voor de opstart en afhandeling van projecten, onderhoudswerk en maaibestekken.
  • Contractbeheerders, inkoop van diensten en materialen.
  • Diverse specialisten voor het onderhoud van technische installaties.
  • Administratieve medewerkers, zij zorgen bijvoorbeeld voor het keuren van installaties, archivering, secretariaat.
  • Specialisten Onderhoud en BeheerSysteem (OBS). Zij zorgen ervoor dat onderhoudswerk en werkprocessen gedigitaliseerd worden om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en om de data digitaal (in het veld) te kunnen ontsluiten.

Voor het bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een 3e jaars stagiair Mbo óf Hbo. Het bedrijfsbureau is de backoffice voor de collega’s in het veld. Wij ondersteunen hen zodat zij hun werk zo makkelijk en efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren.
De start is in principe 5 september 2022, maar een andere startdatum is bespreekbaar.

Water verandert je wereld

De stageopdracht voer je uit in het team werkvoorbereiding. Dit is een team van specialisten die voor het onderhoud van dijken en sloten werken voorbereiden, materialen bestellen, bestekken maken en aanbesteden. We werken als team maar ieder met een eigen specialisme: veiligheid, groenbeheer, dijkonderhoud, oeverbescherming, bouwkundig onderhoud.  De stage werkvoorbereiding is bij uitstek geschikt om breed kennis te maken met het (beheer en onderhouds)werk van het waterschap.

Als Hbo-er vragen we je zelfstandig een ontwerp en bestek te maken voor een knelpunt in het watersysteem. Dit kan variëren van een natuurvriendelijke oever tot een waterknelpunt of droogtebestrijding.


De stage is zeer geschikt als je interesse hebt in het werk van waterschappen en hierin een brede ervaring wilt opdoen.

Wat breng jij mee?

Je bent nieuwsgierig en niet bang om vragen te stellen, en kunt je goed redden in een dynamische (soms stressvolle) omgeving waarin niet één dag hetzelfde is als de vorige. Omdat ook jouw werkplek sterk wisselt tussen kantoor, een steunpunt, het veld of thuis kun je je digitaal goed redden.

Bij de stage werkvoorbereiding maak je gebruik van jouw specifieke talenten en vaardigheden:
  • Gesprekstechniek. Vandaag zit je bij een inwoner “aan de keukentafel” en morgen spreek je collega’s van gemeente, een adviseur of beleidsmedewerker. Dagelijks heb je contact met de collega’s werkvoorbereiding of de rayonsmedewerkers in de steunpunten.
  • Inzicht in cultuurtechnische oplossingen en/of werkzaamheden in de groen/blauwe sector.
  • Je staat open voor of vindt motivatie in de verschillende doelen die het waterschap nastreeft: duurzaamheid, meer biodiversiteit, circulair bouwen, energiebescheiden bouwen.
  • Je kunt goed samenwerken maar weet ook zelfstandig klussen aan te pakken.

Dit bieden wij jou

Je kan rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van € 431,25 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt één inhoudelijk begeleider maar werkt voor meerdere collega’s aan meerdere opdrachten.

Meer weten?

teamleider

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract