Meer informatie over ons

Onze bedrijfscultuur

Waterschap Vallei en Veluwe is een mensgerichte organisatie. We koesteren onze medewerkers, waarderen hun kennis en passie en bieden volop kansen voor groei en ontwikkeling. Waterschappers zijn innovatieve, langetermijn denkers en doeners. Wij staan open voor nieuwe ideeën, vinden het mooi om te werken aan een klimaat robuuste toekomst en durven daarbij lef te tonen.

Werken op jouw manier

Digitaal, tijd en plaats onafhankelijk en hybride. Zo werken we bij Waterschap Vallei en Veluwe steeds meer. Voor jou betekent dit werken op de manier die bij jou past als individu, je taken en verantwoordelijkheden en het team waar je deel van uit maakt. Op deze manier bieden we een duurzame en actieve netwerkomgeving, waarin waterschappers met passie en plezier een bijdrage leveren aan onze doelen.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe betekent werken in een dynamische omgeving waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je werkt, afhankelijk van jouw agenda. Wij geloven in flexibele werkomstandigheden en vinden thuiswerken heel normaal. Om je thuiswerkplek goed in te richten is er een ruim thuiswerkbudget beschikbaar en krijg je een thuiswerkvergoeding. Je krijgt een telefoon en laptop en in sommige functies heb je een bedrijfsauto tot je beschikking.

21% IKB-budget

Wij bieden een marktconform salaris op basis van een 36-urige werkweek, passend bij jouw werkervaring.  Bovenop je salaris ontvang je een IKB (Individueel Keuze Budget ) budget van 21% van het jaarsalaris. Daarmee bepaal je zelf hoe en wanneer je verlofuren of vakantiegeld wilt inzetten. Je kunt het een jaar opsparen, extra vakantiedagen opnemen, of maandelijks wat meer salaris laten uitbetalen.

Je mag rekenen op een persoonsgebonden basisbudget van 6.000 euro voor 5 jaar. Je kunt dit budget besteden aan een opleiding, coaching of een persoonlijk ontwikkeltraject en daarmee je loopbaan een extra impuls geven. Daarnaast krijg je de ruimte om bij te dragen aan zinvolle projecten waarmee je jouw kwaliteiten en talenten ten volle kunt benutten. Zo gaat er steeds een nieuwe wereld voor je open.

Opleidingsmogelijkheden

Waterschap Vallei en Veluwe anticipeert continu op ontwikkelingen die ons werk aangaan. Dit maakt ons een lerende organisatie waarin we jouw talenten tot bloei willen laten komen en willen benutten.

We bieden je diverse opleidingen aan via ons eigen leersysteem, maar je kunt gebruik maken van het opleidingsaanbod van de Waterkracht Academie, de (water)opleidingen van het A&O- (Arbeidsmarkt & Ontwikkeling)fonds en natuurlijk het enorme aanbod vanuit de externe markt. Keuze en mogelijkheden genoeg!

Dankzij een ruim opleidingsbudget kun je bij ons het beste uit jezelf halen en blijf je breed inzetbaar. En vanuit een persoonlijk budget stimuleren; we jouw ontwikkeling door bijvoorbeeld mentorschap, coaching, leren door doen en het stimuleren van interne mobiliteit. Hoe je dat invult? Dat bepaal je zelf. Pak je kans en geef je (water) toekomst samen met ons vorm.

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden geven aan waardoor wij ons laten leiden in ons denken en doen.

 • Wendbaarheid
  We zijn een flexibele organisatie en werken in teams met een diversiteit aan achtergronden. Dat stelt ons in staat om snel te kunnen inspelen op de laatste ontwikkelingen.
 • Verbinding
  Het samenwerken en krachten bundelen vraagt om verbinding tussen collega’s, met andere overheden en het bedrijfsleven.
 • Duurzaamheid
  Als waterschap willen wij als geen ander bijdragen aan zuinig en duurzaam (her)gebruik van grondstoffen, afvalstoffen en middelen.
 • Digitalisering
  Om beter samen te werken en sneller vragen te beantwoorden zetten wij vol in op digitalisering. Daarnaast koppelen we onze eigen data aan die van anderen. Dit levert veel waardevolle informatie op.
 • Professionaliteit
  De kwaliteit van ons werk staat of valt met professionaliteit. Daar staan wij voor.

Inclusieve organisatie

Bij Waterschap Vallei en Veluwe streven we naar een cultuur waarbij iedereen zichzelf kan zijn. We bevorderen diversiteit en inclusiviteit, omdat we geloven in de voordelen van een divers samengestelde organisatie. Wie interesse heeft om bij ons te werken krijgt een kans. Ongeacht leeftijd, ras, geslacht, godsdienst, politieke voorkeur, seksuele geaardheid en andere persoonlijke kenmerken.